Ενισχύουν τα μπλόκα οι αγρότες – Πανελλαδική σύσκεψη με σχέδιο καθόδου στην Αθήνα

Ενισχύουν τα μπλόκα οι αγρότες – Πανελλαδική σύσκεψη με σχέδιο καθόδου στην Αθήνα

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη απαντά με μέτρα «ψίχουλα» στα καίρια αιτήματά τους για άμεση ενίσχυση.

Σήμερα θα κατέβουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αγρότες και κτηνοτρόφοι της Χαλκιδικής, με προορισμό το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου θα κατατεθεί σχετικό ψήφισμα. Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή προχώρσαν σε κλείσιμο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, τοποθετώντας τα τρακτερ τους στον ομώνυμο κόμβο.

Κρίσιμη ημέρα θεωρείται η αυριανή καθώς έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στη Νίκαια της Λάρισας στις 12 το μεσημέρι. Εκεί θα πραγματοποιηθεί η Πανελλαδική Σύσκεψη Συντονισμού, όπου θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα όσον αφορά τις κινητοποιήσεις. Στο «τραπέζι» βρίσκεται και το ενδεχόμενο καθόδου στην Αθήνα.

Κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα

Οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Μεσσήνης και Χανδρινού καλούν σε παμμεσηνιακή κινητοποίηση. Οι προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί στη Μεσσήνη στις 11 το πρωί με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων (ΕΟΑΣΝΧ) διοργανώνει κινητοποίηση στα Μεγάλα Χωράφια στις 11 το πρωί.

Στην Κέρκυρα, κινητοποίηση στην Περιφέρεια διοργανώνει στις 10.30 π.μ. Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας.

Στη Ζάκυνθο, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος καλεί σε συγκέντρωση με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, στις 10 π.μ. στο γήπεδο.

Νέες συγκεντρώσεις αναμένονται στην Ηλεία, ενώ στα Τρίκαλα, οι συντονιστικές επιτροπές των μπλόκων θα διαδηλώσουν με τα αγροτικά τους μηχανήματα στο κέντρο της πόλης στις 12 το μεσημέρι.

Διαβάστε επίσης: Αγρότες και φοιτητές γκρεμίζουν το 41%

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Αποχωρούν τα τρακτέρ από την Agrotica – Ενισχύονται τα μπλόκα

Αγρότες: Από τους κολίγους πάλι στους λίγους…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter