Το Μέγαρο Μαξίμου κλείνει την πόρτα στους αγρότες με το «όχι» του Παύλου Μαρινάκη

Το Μέγαρο Μαξίμου κλείνει την πόρτα στους αγρότες με το «όχι» του Παύλου Μαρινάκη

Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να διατείνεται πως είναι ανοικτό στους αγρότες, το ίδιο να λέει και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης αλλά το «όχι» σε άλλα μέτρα που είπε σήμερα 5 Φεβρουαρίου 2024 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει την κυβερνητική άρνηση προς τον πρωτογενή τομέα για μέτρα ουσίας και εις βάθος.

«Η οικονομία της χώρας βελτιώνεται γι’ αυτό και είμαστε σε θέση να διαθέσουμε αυτό το πακέτο μέτρων για την ενίσχυση των αγροτών. Οι πόροι όμως που έχουμε στην διάθεσή μας δεν είναι ανεξάντλητοι γι’ αυτό και δεν εξετάζονται επιπρόσθετα μέτρα», είπε συγκεκριμένα ο Παύλος Μαρινάκης και επανέλαβε τα μέτρα-ασπιρίνες που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, χωρίς να δίνουν λύση στα αιτήματα των αγροτών.

Παράλληλα, 5 νέα μέτρα ανακοινώθηκαν για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των αγροτών, το συνολικό κόστος των μέτρων ανέρχεται στα 150 εκατομμύρια ευρώ για το ζήτημα του ενεργειακού κόστους και 82 εκ. ευρώ για την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.
Είναι σαφές βέβαια από το ύψος των χρημάτων πως δεν πρόκειται ούτε για ασπιρίνες.

Επιπλέον στρέμματα

Παράλληλα επανέλαβε τη δήλωση του πρωθυπουργού πως απελευθερώνονται από τις Βρυξέλλες για το 2024 (καθεστώς αγρανάπαυσης) παραπάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα για συγκεκριμένες καλλιέργειες.

Αρωγή

Σε ισχύ παραμένει το ποσό αρωγής που κυμαίνεται από 5.000 έως 10.000 ευρώ ανάλογα με τη βαρύτητα των ζημιών που έχουν υποστεί. Οι καταβολές πρώτης αρωγής σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις συνεχίζονται. Την Παρασκευή καταβλήθηκαν 795.000 ευρώ σε 240 φυσικά πρόσωπα και 7,7 εκατομμύρια ευρώ προς 600 πληγείσες επιχειρήσεις.

Αθροιστικά, έως σήμερα -όπως αναφέρθηκε- έχουν καταβληθεί 147,7 εκατ. ευρώ προς 43.512 νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες.

Διαβάστε επίσης:

Η αστυνομία έστησε μπλόκα για να εμποδίσει τους αγρότες – Πέρασαν με τα τρακτέρ μέσα από χωράφια (Photos-Video)

Εξακολουθεί να μη βλέπει «αγροτικό μέτωπο» ο Μητσοτάκης αλλά το βλέπει η Αστυνομία του!

Ο αγαπητός φίλος Βέμπερ για τη «βρώμικη δουλειά» του Μητσοτάκη

Κέρκυρα: Σάλος με βίντεο που δείχνει τον Μητροπολίτη να δίνει εντολή να απομακρυνθεί ΑμεΑ – Τι απαντά ο ίδιος (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter