Στα μπλόκα αγροτών ο Μεϊμαράκης μετά τη βοήθεια που του ζήτησε ο Μητσοτάκης

Στα μπλόκα αγροτών ο Μεϊμαράκης μετά τη βοήθεια που του ζήτησε ο Μητσοτάκης

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την πολιτική του να τσάκισε και τον πρωτογενή τομέα, μπορεί να διατείνεται πως δεν υπάρχει «αγροτικό κίνημα» απέναντί του αλλά ζήτησε –όπως όλα δείχνουν- την παρέμβαση του Βαγγέλη Μαϊμαράκη για να κατευνάσει τα πνεύματα και να δώσει «ευρωπαϊκές» υποσχέσεις προς τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα.

Είναι κάπως περίεργο πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ζητά βοήθεια από στέλεχος του κόμματος που ανήκει στην λεγόμενη «λαϊκή» δεξιά την οποία και εξοστράκισε από τη σημερινή Νέα Δημοκρατία. Κανείς βεβαίως δεν μπορεί να μην σκεφτεί πως παράλληλα αποτελεί και προεκλογική κίνηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ενόψει Ευρωεκλογών.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (πρόεδρος ο φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκης Μάνφρεντ Βέμπερ) έφτασε στα μπλόκα των αγροτών, στο Βόλο, στη Λάρισα και στην Καρδίτσα στις 4 Φεβρουαρίου για να τους υποσχεθεί δράσεις του ΕΛΚ υποστηρίζοντας πως πάντα ήταν στο πλευρό τους. Ο πληροφορίες λένε μάλιστα πως θα παραμείνει εκεί για περισσότερες επαφές με τους αγρότες σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί η κατάσταση.

Βέβαια σε αυτή τη διάσταση όλοι οι εξεγερμένοι αγρότες της Ευρώπης και ιδιαίτερα οι Γάλλοι βλέπουν μεγάλα λάθη στην κεντρική ευρωπαϊκή πολιτική με ευθύνη βεβαίως των κρατών-μελών και των κυβερνήσεών τους  με τον ίδιο το πρόεδρο Μακρόν να δείχνει προς Βρυξέλλες. Αν πρόκειται βέβαια για λάθη ή απλά για μια ταξική πολιτική.

Ωστόσο παρά το ότι οι αγρότες ζητούν μέτρα διαρκείας, ουσιαστικά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μίλησε για χρήματα από το Ταμείο Αλληλεγγύης και το Αποθεματικό Επείγουσας Βοήθειας, κάτι σαν φιλοδώρημα και όχι αλλαγή πολιτικής.

Όπως αναφέρεται πάντως τους διαβεβαίωσε ότι «ο ίδιος θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια από τις θέσεις ευθύνης που έχει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ώστε να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματά τους».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μίλησε αόριστα για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και τα μικρά περιθώρια του προϋπολογισμού.

Εντύπωση πάντως κάνει η παρουσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη σε αντίθεση με τον νυν υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη που μάλλον χρεώνεται μεγάλο μέρος από την εξέγερση των αγροτών, είτε το αναγνωρίζει έτσι το Μέγαρο Μαξίμου είτε προσπαθεί να το κουκουλώσει.

Υπάρχει ωστόσο και η πληροφορία πως ο κ. Αυγενάκης θα είναι ο επόμενος που θα αντικατασταθεί στο υπουργικό συμβούλιο όταν το επιτρέψουν οι περιστάσεις.

Διαβάστε επίσης:

Η αστυνομία έστησε μπλόκα για να εμποδίσει τους αγρότες – Πέρασαν με τα τρακτέρ μέσα από χωράφια (Photos-Video)

Εξακολουθεί να μη βλέπει «αγροτικό μέτωπο» ο Μητσοτάκης αλλά το βλέπει η Αστυνομία του!

Ο αγαπητός φίλος Βέμπερ για τη «βρώμικη δουλειά» του Μητσοτάκη

Κέρκυρα: Σάλος με βίντεο που δείχνει τον Μητροπολίτη να δίνει εντολή να απομακρυνθεί ΑμεΑ – Τι απαντά ο ίδιος (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter