Φτωχοποίηση με υπογραφή Μητσοτάκη – Το χαμηλό κόστος κριτήριο για τις διακοπές των Ελλήνων

Φτωχοποίηση με υπογραφή Μητσοτάκη – Το χαμηλό κόστος κριτήριο για τις διακοπές των Ελλήνων

Τη φτωχοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών πιστοποιεί έρευνα της Focus Bari | YouGov, η οποία απεικονίζει τις στάσεις, απόψεις και προθέσεις των Ελλήνων σχετικά με τα ταξίδια και τις διακοπές, που εξελίσσονται σε είδος πολυτελείας για τους περισσότερους Έλληνες με την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και παρά τα επικοινωνικά πυροτεχνήματα προγραμμάτων τύπου «Τουρισμός για Όλους».

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Εθελοντική… καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς ή με ήπια συμπτώματα τουρίστες

Ενδεικτικό της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που επικρατεί για το μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας είναι πως σε ό,τι αφορά τον τρόπο επιλογής των διακοπών ποσοστό 61% τονίζει ότι τα οικονομικά κριτήρια, κυριαρχούν στην επιλογή τους.

Στο μεταξύ ένα 29% έλκεται από τα πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής, ενώ μόλις ένα 16% ενδιαφέρεται για τη νυχτερινή διασκέδαση.

Αναφορικά με ταείδη διακοπών που προτιμούν οι Έλληνες φέτος τονίζεται ότι οι διακοπές στην παραλία είναι στην κορυφή των προτιμήσεων των Ελλήνων με ποσοστό 53% του δείγματος. Στο μεταξύ, η επίσκεψη σε μια άλλη πόλη ή επίσκεψη σε φίλους ή στην οικογένεια συγκεντρώνει το 36% των προτιμήσεων των Ελλήνων.

Στο σκέλος του προγραμματισμού των διακοπών τους και συγκεκριμένα πώς και πότε σχεδιάζουν οι Έλληνες γενικότερα ταξίδια και διακοπές, η έρευνα αναφέρει ότι το 62% του δείγματος είναι διατεθειμένο να ταξιδέψει μακριά για να γνωρίσει καινούργια μέρη και το 58% έχει τουλάχιστον ένα προορισμό στο μυαλό του για τις επόμενες διακοπές. Μάλιστα το 31% επιστρέφει συνήθως στα ίδια μέρη για διακοπές, ενώ το 21% προτιμά να βρίσκει προσφορές διακοπών της τελευταίας στιγμής.

Τέλος, ένα ποσοστό 62% στις διακοπές του αρέσκεται να επισκέπτεται μη τουριστικά μέρη, ενώ ένα 57% να περνάει χρόνο σε χόμπι και δραστηριότητες.

Διαβάστε επίσης:

ΓΣΕΕ: Όνειρο θερινός νυκτός οι καλοκαιρινές διακοπές για 1,6 εκατομμύρια Έλληνες εργαζόμενους

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter