Γ. Κύρτσος: «Κεραυνοί» κατά Νετανιάχου – «Είναι διεφθαρμένος και ανήθικος» (Video)

Γ. Κύρτσος: «Κεραυνοί» κατά Νετανιάχου – «Είναι διεφθαρμένος και ανήθικος» (Video)

Σε παρέμβασή του στο Ευρωκοινοβούλιο, ο ευρωβουλευτής του Renew Europe Γιώργος Κύρτσος κατακεραυνώνει την πολιτική του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου, τόσο από ανθρωπιστικής άποψης όσο και για τις παγκόσμιες ισορροπίες και τα ευρωπαϊκά συμφέροντα.

Η παρέμβαση του Γιώργου Κύρτσου:

Ο Νετανιάχου δεν ισοπεδώνει μόνον τη Γάζα, ισοπεδώνει και τα στρατηγικά συμφέροντά μας. Προκαλεί διχασμό στο Δημοκρατικό κόμμα των Ηνωμένων Πολιτειών αυξάνοντας τις πιθανότητες επανεκλογής του Τραμπ. Με τον Τραμπ ξανά στον Λευκό Οίκο θα δοκιμαστεί η συνοχή του ΝΑΤΟ. Όσο μεγαλώνει ο αριθμός των θυμάτων στην Γάζα τόσο διευκολύνεται, επικοινωνιακά, πολιτικά και σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου που αντιμετωπίζει ο Πούτιν. Ισοπεδώνει την Ουκρανία επιδεικνύοντας την ισοπέδωση της Γάζας και την αδιάφορη στάση μας. Στον παγκόσμιο Νότο η απόρριψη της πολιτικής Νετανιάχου είναι σχεδόν καθολική. Συμπεριλαμβάνει την ανοχή που του δείχνουν ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Μεγαλώνει έτσι το ρήγμα μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και του παγκόσμιου Νότου. Με την πολιτική Νετανιάχου αυξάνονται οι πιθανότητες για επέκταση της αναμέτρησης και συνέχισής της σε βάθος χρόνου. Αυτό το σενάριο είναι ιδιαίτερα αρνητικό για εμάς. Πρέπει να αντιδράσουμε στην πολιτική Νετανιάχου όχι μόνον γιατί είναι διεφθαρμένος και ανήθικος αλλά και γιατί μας βλάπτει σοβαρά.

Η ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου:

Γ. Κύρτσος στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

Ο Νετανιάχου εκτός από τη Γάζα ισοπεδώνει και τα στρατηγικά συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27. Να αντιδράσουμε στην πολιτική του γιατί μας βλάπτει σοβαρά.

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: «Σχεδόν αναπόφευκτος ο λιμός» – Νέα δραματική προειδοποίηση του ΟΗΕ

Τέμπη: Έγκλημα χωρίς τιμωρία ένα χρόνο μετά – Τα βήματα της συγκάλυψης

Απεργιακός ξεσηκωμός για τον έναν χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη – «Να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter