Γ. Παπαδόπουλος: «Ο Κορινθιακός μπορεί να δώσει μεγάλους σεισμούς» – «Πρόληψη και επαγρύνσηση»

Γ. Παπαδόπουλος: «Ο Κορινθιακός μπορεί να δώσει μεγάλους σεισμούς» – «Πρόληψη και επαγρύνσηση»

Tην ανάγκη για πρόληψη και επαγρύπνηση υπογράμμισε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, στον απόηχο του σεισμού 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Ναύπακτο, σχολιάζοντας παράλληλα πως ο Κορινθιακός κόλπος μπορεί να «δώσει» μεγάλους σεισμούς.

«Μόνο στατιστικά μπορούμε να μιλήσουμε. Τα δεδομένα που έχουμε που είναι αναντίρρητα μάς δείχνουν ότι οι ισχυροί σεισμοί με μέγεθος 6 και μεγαλύτερο στον Κορινθιακό κόλπο επαναλαμβάνονται κάθε 25 με 30 χρόνια. Είμαστε στα 27 χρόνια. Ο τελευταίος ισχυρός σεισμός αυτού του είδους ήταν στο Αίγιο το 1995», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ και συμπλήρωσε:

«Νομίζω ότι είναι υποχρέωση των επιστημόνων να υπενθυμίζουν τον κίνδυνο, διότι ο κίνδυνος δεν απομακρύνεται εάν δεν τον υπενθυμίζουμε. Ο κίνδυνος είναι εκεί διότι προέρχεται από τις φυσικές διαδικασίες (…) Διαπιστώνω το έλλειμμα πρόληψης σε τοπικό επίπεδο από τοπικούς φορείς, όπως είναι κυρίως οι δήμοι, οι οποίοι από το νόμο εντέλλονται να προετοιμάζουν το έδαφος και να προετοιμάζουν τον κόσμο».

Πηγή: ΕΡΤ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter