Γ. Σαρακιώτης για Αρειο Πάγο: Ο στρουθοκαμηλισμός δεν είναι λύση

Γ. Σαρακιώτης για Αρειο Πάγο: Ο στρουθοκαμηλισμός δεν είναι λύση

«Το γεγονός ότι η κατάρρευση που λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών δεν περνά απαρατήρητη από την πλειοψηφία 330 Ευρωβουλευτών, θα έπρεπε να αποτελεί ορόσημο θεσμικής και αξιακής επανεκκίνησης», αναφέρει ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης με αφορμή το δελτίο τύπου της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου αναφορικά με την υποβάθμιση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα.

Ολόκληρη η δήλωση του Γ. Σαρακιώτη:

«Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το οποίο διατυπώνονται ανησυχίες για την υποβάθμιση του Κράτους Δικαίου στην πατρίδα μας, συνιστά και οφείλει να συνιστά προειδοποίηση και τροφή για προβληματισμό της Ελληνικής Κυβέρνησης. Το γεγονός ότι η κατάρρευση που λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών δεν περνά απαρατήρητη από την πλειοψηφία 330 Ευρωβουλευτών, θα έπρεπε να αποτελεί ορόσημο θεσμικής και αξιακής επανεκκίνησης και όχι ευκαιρία για άκριτες επιθέσεις εναντίον των ευρωπαϊκών θεσμών και της ευθυκρισίας διεθνών οργανισμών.

»Η χθεσινή ανακοίνωση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και οι σχετικές διαβεβαιώσεις που διατυπώνονται σε αυτό, λαμβάνονται προφανώς υπόψιν στο πλαίσιο του αδιαπραγμάτευτου σεβασμού προς την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αλλά δεν αποτελούν και πανάκεια, όσο οι πρακτικές της Κυβέρνησης της Ν.Δ. εξακολουθούν οφθαλμοφανώς να υπονομεύουν τη διεθνή εικόνα της χώρας μας.

»Όσο συνεχίζονται η χειραγώγηση των Ανεξάρτητων Αρχών, οι καταχρηστικές αγωγές (SLAPPS) εναντίον δημοσιογράφων από υψηλά ιστάμενους πολιτικούς, ο εκφοβισμός δικαστικών λειτουργών, η πολιτική μεθόδευση και η άρνηση των Βουλευτών της συμπολίτευσης να κληθούν κρίσιμοι μάρτυρες στην Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας των Τεμπών.

»Όσο συγκαλύπτεται το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων εις βάρος πολιτικών, της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, δικαστικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, αλλά και καταγράφεται έλλειμμα προόδου στην υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

»Ο στρουθοκαμηλισμός και οι υπεκφυγές δεν αποτελούν λύση στη θεσμική παρακμή, ενώπιον της οποίας βρίσκεται η πατρίδα μας. Απαιτούνται μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες και προσήλωση στις αρχές του Ευρωπαϊκού Κράτους Δικαίου, κατευθύνσεις τις οποίες ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία εγγυάται να υπηρετήσει».

Διαβάστε επίσης: Οι 13 Αρεοπαγίτες που ύψωσαν «τείχος» προστασίας για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter