Οι 13 Αρεοπαγίτες που ύψωσαν «τείχος» προστασίας για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα

Οι 13 Αρεοπαγίτες που ύψωσαν «τείχος» προστασίας για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα

Ύψωσαν «τείχος» προστασίας για τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας στεκόμενοι στο ύψος των περιστάσεων.

Είναι οι 13 Αρεοπαγίτες που κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρωτοφανούς συνεδρίασης της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αρνήθηκαν να καταδικάσουν το ψήφισμα «καταπέλτη» του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στη χώρα μας, με το σκεπτικό ότι το ζήτημα έχει πολιτικό χαρακτήρα και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Την ίδια ώρα περί τους 49 συναδέλφους τους «καταδίκασαν» το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, παρέχοντας στήριξη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να δουν για ποιο λόγο οι Ευρωπαίοι, για πρώτη φορά μετά τη χούντα εξέδωσαν ψήφισμα καταδίκη για το κράτος δικαίου στη χώρα μας.

Το documentonews.gr δημοσιεύει τα ονόματα των 13 Αρεοπαγιτών που με σθένος αρνήθηκαν να βάλουν την υπογραφή τους στην πιο ντροπιαστική, για το κύρος του Ανώτατου Δικαστηρίου, στιγμή των τελευταίων δεκαετιών. Τα ονόματά τους θα μείνουν στην ιστορία ως «φωτεινό» παράδειγμα προς μίμηση για τους νεότερους δικαστές. Εάν βέβαια θέλουμε πράγματι να προοδεύουμε ως Δημοκρατία και όχι να κάνουμε πισωγυρίσματα, γιατί το μέλλον είναι πάντοτε άγνωστο.

Οι 13 Αρεοπαγίτες είναι οι εξής:

Μαρία Λεπενιώτη, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ελένη ΜπερτσιάΔημήτρης ΤράγκαςΠαρασκευή Τσούμαρη, Βρυσηίδα Θωμάτου, Παναγιώτα Πασίση, Παναγιώτη Βενιζελέα, Χρυσούλα Πλατιά, Παναγιώτα ΓκουδήΝινέΜερόπη Τζουγκαράκη, Ιφιγένεια Ματσούκα, Απόστολος Φωτόπουλος, Ηλίας Γιαρένης.

Ο «γαλάζιος» Λυμπερόπουλος

Η Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ηγεσία του Ανώτατου Δικαστηρίου. Εισηγητής των θεμάτων που θίγονται στο ψήφισμα ήταν ο Αρεοπαγίτης Παναγιώτης Λυμπερόπουλος. Ένα πρόσωπο γνωστό για τις σχέσεις του με τη ΝΔ, φίλα προσκείμενο στην κυβερνητική παράταξη και επί χρόνια συνδικαλιστικός «βραχίονας» της ΝΔ στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ο εισηγητής Αρεοπαγίτης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου υιοθετεί «αμφισβητούμενα δεδομένα και συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί χωρίς τεκμηρίωση με την παράθεση ψευδών και μη επιβεβαιωμένων πληροφοριών».

Ο κ. Λυμπερόπουλος επισήμανε  ακόμη  «ότι όλα αυτά πλήττουν τη δικαιοσύνη, καθώς όπως τόνισε, είναι δυνατόν να εγκατασταθεί στους πολίτες και τα κοινοτικά όργανα η εντύπωση ότι το κράτος δικαίου στην Ελλάδα υποχωρεί εξ αιτίας διαφθοράς που περιλαμβάνει και το δικαστικό σώμα».

Επιβεβαίωσαν τους Ευρωπαίους

Στην ουσία οι δικαστές απλά επιβεβαίωσαν το Ευρωκοινοβούλιο σε όσα προσάπτουν στη χώρα μας για τη λειτουργία του κράτους δικαίου και έκαναν τα πράγματα χειρότερα σε επίπεδο εντυπώσεων θυμίζοντας κάτι από την Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν.  Τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου σχολίασε σε ανάρτησή της στο twitter η Ολλανδή ευρωβουλεύτρια και εισηγήτρια της PEGA, Σόφι Ιν’τ Βέλντ τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που δικαστήριο κράτους μέλους παρεμβαίνει σε πολιτικά θέματα.

«Σε μια αξιοσημείωτη τροπή των γεγονότων, σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδος, ο Άρειος Πάγος, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αφορά το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Προφανώς θα ακολουθήσει πιο αναλυτική αναφορά»

Διαβάστε επίσης: Πρωτοφανές: Ο Άρειος Πάγος αμφισβητεί το Ευρωκοινοβούλιο για το κράτος δικαίου και στηρίζει Μητσοτάκη

Ευρωκοινοβούλιο: Υποκλοπές, Τέμπη, αστυνομική βία και ελευθερία του Τύπου στο ψήφισμα κόλαφο για τον Μητσοτάκη

Ευρωκοινοβούλιο: Πέρασε το ψήφισμα χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για το Κράτος Δικαίου

Να πού οφείλεται η άθλια επίθεση Ανδρουλάκη σε Βαξεβάνη και Documento!

Βουλή: Αθλιότητα Ανδρουλάκη κατά Βαξεβάνη – Περίμενε να φύγει ο Μητσοτάκης για να του… επιτεθεί

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter