Γαλάζια… μαθήματα κοινοβουλευτισμού στον Κασσελάκη μετά το πραξικόπημα σε ΑΔΑΕ-ΕΣΡ

Γαλάζια… μαθήματα κοινοβουλευτισμού στον Κασσελάκη μετά το πραξικόπημα σε ΑΔΑΕ-ΕΣΡ

Την έντονη ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου από το νέο βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη εξέφρασε το μεσημέρι της Παρασκευής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Χωρίς αιδώ, κουνά το δάχτυλο εξ ονόματος Κυριάκου Μητσοτάκη περί κοινοβουλευτισμού, ενώ η κυβέρνηση προχωρά με πραξικοπηματικές πρακτικές στη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών με αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ και στον απόλυτο γαλάζιο έλεγχο του ΕΣΡ.

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Άρον – άρον το ΦΕΚ για τα νέα μέλη της ΑΔΑΕ – Για να… προλάβουν το πρόστιμο των 100.000 ευρώ στην ΕΥΠ

«Πριν από λίγο, είδα ένα βίντεο, και θα πρέπει να πούμε κάποια πράγματα. Χαρακτήρισε χειροκροτητές τους βουλευτές που ψηφίζουν νομοσχέδια, και είπε μάλιστα ότι πρέπει σε αυτό να βάλουμε φωτιά. Καταρχάς, επειδή επισκέπτεται πολύ το κοινοβούλιο αν και εξωκοινοβουλευτικός, ο κ. Κασσελάκης να μην περιορίζεται σε βόλτες για να μαθαίνει τους χώρους και το εστιατόριο, αλλά να μάθει και κάποιες βασικές αρχές της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας, νομίζω είναι απαραίτητο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης, όταν κλήθηκε από ερώτηση δημοσιογράφου κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών στη Θεσσαλονίκη να σχολιάσει το βίντεο που ανάρτησε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν είχε να σχολιάσει τίποτα για τα «πυρά» που εξαπέλυσε ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μία σειρά ζητημάτων, από την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού απέναντι στις πρόσφατες καταστροφές από πλημμύρες και πυρκαγιές, αλλά και για την αποσάθρωση των θεσμών και των ανεξάρτητων αρχών που συντελεί η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες.

Γι’ αυτό και πριν τα… μαθήματα κοινοβουλευτισμού, παραδέχτηκε πως «η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να πούμε πολλά για τη συνέντευξη αυτή. Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Όσοι την παρακολούθησαν δυστυχώς βγάζουν συμπεράσματα. Εμείς θα επαναλάβουμε ότι θέλουμε να αναμετρηθούμε πολιτικά με τον κ. Κασσελάκη. Περιμένουμε θέσεις και προτάσεις», υποστηρίζοντας πως «αυτό χθες δεν το είδαμε, είδαμε κάτι άλλο».

Ακολούθως, με περίσσευμα υποκρισίας και αλαζονείας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που είναι ταυτόχρονα και γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, ένα από τα πολλά εξωκοινοβουλευτικά, μη εκλεγμένα στελέχη της κυβέρνησης, κούνησε το δάχτυλο στον Στ. Κασσελάκη δηλώνοντας πως «οι νόμοι, οφείλουμε να το πούμε, ψηφίζονται με βάση την αρχή της πλειοψηφίας η οποία είναι η βασικότερη αρχή της Δημοκρατίας μας. Και ψηφίζονται από τους βουλευτές, τους οποίους χαρακτήρισε απαξιωτικά χειροκροτητές τους βουλευτές, που εκλέγονται από εκατομμύρια συμπολίτες μας και ανέδειξαν τους εκπροσώπους τους».

«Είναι κάτι που έγινε από την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, κάτι που δεν συνέβη με τον ίδιο, γιατί δεν είναι εκπρόσωπος του κοινοβουλίου για το οποίο μιλάει έτσι» είπε ακόμα, πριν καταλήξει σε μία παραληρηματική παράθεση σειράς «ερωτημάτων» για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας μάλιστα στο «δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

«Εγώ δεν καταλαβαίνω τι θέλει να μας πει ο κ. Κασσελάκης. Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία; Αμφισβητεί την αρχή της πλειοψηφίας; Τι έχουν να πουν οι βουλευτές του κόμματός του, και τα υπόλοιπα κόμματα, για όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Νομίζω ότι δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εκφράσαμε την ευχή να αποκτήσει η χώρα σοβαρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν το βλέπουμε αυτό, το αντίθετο βλέπουμε» κατέληξε ο Παύλος Μαρινάκης, επιβεβαιώνοντας πως πριν καν ολοκληρωθεί η πρώτη εβδομάδα από την ανάληψη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Στ. Κασσελάκη, η συνταγή του Μαξίμου για να τον αντιμετωπίσει θα είναι αυτή της κλασικής… τοξικότητας.

Σημειώνεται δε πως την ώρα που το Μαξίμου βάζει τον Π. Μαρινάκη να παριστάνει τον… προστάτη του κοινοβουλευτισμού, στη Βουλή ολοκληρώνεται το απόλυτο κυβερνητικό πραξικόπημα κατά της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου και Επικοινωνιών, με πλήθος ακαδημαϊκών και πολιτικών παραγόντων να περιγράφουν συνταγματική εκτροπή στο όνομα της συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών, ενώ με τις πλάτες του Βελόπουλου και τα «νέα μαθηματικά» του Προέδρου Τασούλα, η κυβέρνηση έβαψε γαλάζιο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Διαβάστε επίσης: Κασσελάκης από Βουλή: «Θα τους τρελάνουμε με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter