Σκάνδαλο υποκλοπών: Άρον – άρον το ΦΕΚ για τα νέα μέλη της ΑΔΑΕ – Για να… προλάβουν το πρόστιμο των 100.000 ευρώ στην ΕΥΠ

Σκάνδαλο υποκλοπών: Άρον – άρον το ΦΕΚ για τα νέα μέλη της ΑΔΑΕ – Για να… προλάβουν το πρόστιμο των 100.000 ευρώ στην ΕΥΠ

Με διαδικασίες εξπρές, αργά το βράδυ της Πέμπτης, δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για τον διορισμό των νέων μελών της ΑΔΑΕ, μετά τις «γαλάζιες» αλχημείες και το «πραξικόπημα» στη Βουλή, ώστε να μην επιτραπεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής να συνεδριάσει, σήμερα, Παρασκευή, και να επιβάλει πρόστιμο 100.000 ευρώ στην ΕΥΠ για μη συνεργασία στη διερεύνηση του πολύκροτου σκανδάλου των υποκλοπών, που έχει προκαλέσει σεισμό.

Ειδικότερα, μετά τα μεσάνυχτα δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με θέμα «Διορισμός Αντιπροέδρου και Αναπληρωτή Αντι-προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρή-
του των Επικοινωνιών», με υπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη.

Υπογραμμίζεται ότι σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητούσε την αναβολή της ψηφοφορίας για την αντικατάσταση των μελών της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ λόγω της προγραμματισμένης συνεδρίασης της ανεξάρτητης Αρχής την Παρασκευή για την έκθεση ελέγχου επί της μη συνεργασίας της ΕΥΠ στη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών, ο πρόεδρος της Βουλής παρίστανε πως δεν άκουσε τις αγωνιώδεις εκκλήσεις της μειοψηφίας, θέλοντας να βάλει πλάτη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και μέλη του οικογενειακού του περιβάλλοντος που φέρουν αναντίρρητες ευθύνες για τη δράση του επιτελικού παρακράτους.

Πολιτικός συνεργός του κ. Τασούλα και εν γένει της συμπολίτευσης ήταν το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, το οποίο ψήφισε τον διορισμό του… ακομμάτιστου ΕΣΡ, αλλά και την αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ, γεγονός που -σύμφωνα με τις πληροφορίες- θα εξωθήσει τον Χρήστο Ράμμο σε παραίτηση.

Δείτε επίσης: Βουλή: Και επισήμως κυβερνητικό δεκανίκι η Ελληνική Λύση – Ολοκληρώθηκε το «γαλάζιο» πραξικόπημα κατά ΑΔΑΕ, «κωλοτούμπα» από Σπαρτιάτες

Δείτε το ΦΕΚ:

Το αντίδωρο

Κατά τη συζήτηση της Διάσκεψης για τα νέα μέλη της Ολομέλειας του ΕΣΡ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, παραδέχτηκε πως η απελθούσα διοίκηση της ανεξάρτητης Αρχής έχει επιβάλλει πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ στον τηλεπωλητή δήθεν επιστολών του Ιησού. «Το deal το είδαμε, είναι πολλά τα λεφτά» σχολίασε η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει συμφωνία κάτω από το τραπέζι για να σβηστεί το πρόστιμο στον Κυρ. Βελόπουλο.

Αυτό, όμως, που έκανε και τους δύσπιστους να αναθεωρήσουν είναι το γεγονός ότι οι δύο εκπρόσωποι της Ελληνικής Λύσης στη Διάσκεψη υπερψήφισαν εκτός από τον διορισμό των νέων μελών του ΕΣΡ και το «ξήλωμα» της ΑΔΑΕ, με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, να κάνει λόγο για «συμφωνία πακέτο».

Για… φροντιστήριο μαθηματικών ο Τασούλας

Προηγουμένως, ο κ. Τασούλας είχε φροντίσει να ανεβάσει το πολιτικό θερμόμετρο στην αίθουσα, κάνοντας μία κατά το δοκούν ανάγνωση της συνταγματικής πρόβλεψης για πλειοψηφία 3/5 στη Διάσκεψη. Ειδικότερα, έκρινε ότι τα 3/5 επί των 27 μελών αποτυπώνονται στον αριθμό 16. Ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, αλλά και οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αντέτειναν πως ο ακριβής αριθμός είναι 16,2 και πως αν η πλειοψηφία υιοθετήσει την άποψη για 16, τότε καταστρατηγεί το Σύνταγμα, αφού θα πρέπει να προκριθεί η λύση για 17 θετικές ψήφους.

Και σε εκείνο το σημείο, ο πρόεδρος της Βουλής προσπάθησε να υποβιβάσει τη νοημοσύνη των βουλευτών της αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως δεν μπορούν να τεμαχίσουν κάποιον βουλευτή για να προκύψει ο ακριβής αριθμός, ενώ πρόσθεσε πως η μειοψηφία ήταν ενήμερη για τη διαδικασία και πως η θητεία των μελών της ΑΔΑΕ έχει λήξει εδώ και 1,5 χρόνο. Προφανώς, πρόκειται για ένα αυτοαναιρετικό επιχείρημα, καθώς δεν θα προκαλούσε καμία απολύτως διαφορά εάν η ψηφοφορία λάμβανε χώρα την ερχόμενη Δευτέρα ή την Τρίτη. Ωστόσο, ο κ. Τασούλας επέμενε στον συλλογικό εμπαιγμό για να μην επιβληθεί το πρόστιμο της ΑΔΑΕ στην ΕΥΠ.

H ψηφοφορία και η κωλοτούμπα

Τούτων δοθέντων, υπέρ της αντικατάστασης των μελών της ΑΔΑΕ τάχθηκαν ΝΔ και Ελληνική Λύση. Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» στη ψηφοφορία, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Πλεύση Ελευθερίας και Σπαρτιάτες, οι οποίοι προχώρησαν σε μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, το documentonews.gr συνομίλησε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Σπαρτιατών, κ. Κόντη, ο οποίος απάντησε σε σχετικό ερώτημα ότι θα υπερψηφίσει τις αλλαγές στην Ολομέλεια της ανεξάρτητης Αρχής.

«Γνωρίζετε τι διακυβεύεται με την αυριανή συνεδρίαση της ΑΔΑΕ και το πρόστιμο στην ΕΥΠ;», τον ρωτήσαμε, με τον κ. Κόντη να αντιτείνει ότι ο Μάκης Βορίδης χθες στην Ολομέλεια διέψευσε αυτό το γεγονός. «Πιστεύετε, δηλαδή, όσα λένε υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη;» επανήλθαμε, με τον έτερο βουλευτή των Σπαρτιατών, Γιάννη Δημητροκάλλη, να χαμογελά συμφωνώντας.

Η διευκρίνιση γίνεται διότι ο ίδιος ο κ. Κόντης αναφέρθηκε κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων στην εν λόγω στιχομυθία.

Διαβάστε σχετικά: Βουλή: Με deal ΝΔ – Ελληνικής Λύσης διορίστηκε το «γαλάζιο» ΕΣΡ

Βουλή: Με μαθηματικές αλχημείες η ΝΔ προχωρά στο πραξικόπημα κατά της ΑΔΑΕ

Βουλή: Οι Σπαρτιάτες συμπράττουν στο «γαλάζιο» πραξικόπημα κατά της ΑΔΑΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter