Κουνάει και το δάχτυλο για το πραξικόπημα στην ΑΔΑΕ η κυβέρνηση

Κουνάει και το δάχτυλο για το πραξικόπημα στην ΑΔΑΕ η κυβέρνηση
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Με σπασμένα τα φρένα της αντιθεσμικότητας τρέχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στη συγκάλυψη των υποκλοπών, αφού μετά την πραξικοπηματική αντικατάσταση μελών της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ μέσω της Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής μια μέρα πριν την επιβολή κυρώσεων στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, τώρα επιτίθεται στην αξιωματική αντιπολίτευση και στο ΠΑΣΟΚ για την έντονη κριτική που της ασκούν.

Στην αντεπίθεση μετά την αποκάλυψη και τη σκληρή κριτική που δέχεται για την πραξικοπηματική αντικατάσταση των μελών της Ολομέλειας της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών περνάει η κυβέρνηση, καθώς μετά τις έντονες διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζητάει και τα… ρέστα!

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Κυβερνητικό πραξικόπημα στην ΑΔΑΕ για να «σώσουν» την ΕΥΠ

Όπως αποκάλυψε το documentonews.gr, η πλειοψηφία μεθόδευσε την αντικατάσταση μελών της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής μία μέρα πριν επιβληθούν κυρώσεις στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών εξαιτίας άρνησης συνεργασίας στη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης του επιτελικού παρακράτους, το οποίο έκανε «σουρωτήρι» την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, το μισό υπουργικό συμβούλιο της προηγούμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη, εισαγγελικούς λειτουργούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματικούς παράγοντες.

«Σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπέρασε ακόμα και τον πιο κακό εαυτό της. Από τη μία προχωρά σε ένα νέο πραξικόπημα για να συνεχιστεί η ομερτά γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών, αντικαθιστώντας μέλη της ΑΔΑΕ, μια ημέρα πριν η Ανεξάρτητη Αρχή αποφασίσει για την επιβολή προστίμου στην ΕΥΠ, λόγω μη συνεργασίας της στην έρευνα. Και από την άλλη, δεν διστάζει μέσω του κ. Βορίδη να εγκαλεί τα θύματα και όσους αντιδρούν και να υπερηφανεύεται για τις αντιθεσμικές παρεμβάσεις της» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, τονίζοντας πως η χώρα μας ήδη βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ευρωπαϊκών αρχών.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση για τη δημοκρατία και τους θεσμούς» είχε δηλώσει νωρίτερα από στην Ολομέλεια της Βουλής ο Νίκος Ανδρουλάκης, που μετά την αποκάλυψη του documentonews.gr βρέθηκε στην Ολομέλεια για να πάρει τον λόγο αποκλειστικά και μόνο για το «γαλάζιο» πραξικόπημα στην ΑΔΑΕ μέσω της αυριανής Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. «Ενώ, λοιπόν, η συγκεκριμένη συνεδρίαση είναι την Παρασκευή, μαθαίνουμε πριν από λίγο στη Διάσκεψη των Προέδρων ότι έρχεται αιφνιδιαστικά η αντικατάσταση μελών της ΑΔΑΕ» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης: Δώρα Αυγέρη: Πραξικόπημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην ΑΔΑΕ

Ανδρουλάκης για «γαλάζιο» πραξικόπημα στην ΑΔΑΕ: «Θέλουν να συγκαλύψουν τις ευθύνες Μητσοτάκη για τη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών»

Ώρες μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, το Μέγαρο Μαξίμου αναγκάστηκε να… εμφανιστεί, βάζοντας μπροστά τον Παύλο Μαρινάκη για να επιτεθεί στην αντιπολίτευση με μομφές και υψωμένο δάχτυλο.

«Η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας το παράδειγμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εγκαλεί την Κυβέρνηση διότι ακολούθησε τη νόμιμη διαδικασία για την αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ, των οποίων η θητεία έχει λήξει εδώ και έναν χρόνο. Αναφέρθηκε, μάλιστα, όπως και ο κ. Ανδρουλάκης στη Βουλή και σε ένα επικείμενο πρόστιμο από την Ανεξάρτητη Αρχή» περιγράφει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την «παράλληλη» κυβερνητική πραγματικότητα, καταλήγοντας σε ερωτήματα προς τον Ν. Ανδρουλάκη και τη Δ. Αυγέρη.

«Από πού και με ποιον τρόπο γνωρίζουν ότι μια Ανεξάρτητη Αρχή πρόκειται να επιβάλει συγκεκριμένο πρόστιμο; Και, σε κάθε περίπτωση, ποια είναι η πρότασή τους; Να διατηρηθούν ως μέλη μιας Ανεξάρτητης Αρχής πρόσωπα των οποίων η θητεία έχει λήξει; Να μην αντικατασταθούν ποτέ;» ρωτάει ο εκπρόσωπος του Μαξίμου με περίσσευμα υποκρισίας και αλαζονείας, για να καταλήξει με πυρά κατά των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Τα πρώτα δείγματα μαρτυρούν ότι η ευχή μας να αποκτήσει επιτέλους η χώρα σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση είναι εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθεί» καταλήγει η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, πιστοποιώντας πως η κυβέρνηση προχωρά σε μετωπική σύγκρουση στο πλαίσιο της συγκάλυψης των υποκλοπών.

Διαβάστε επίσης: Βουλή: Εξωθούν τον Ράμμο σε παραίτηση από την ΑΔΑΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter