Ανδρουλάκης για «γαλάζιο» πραξικόπημα στην ΑΔΑΕ: «Θέλουν να συγκαλύψουν τις ευθύνες Μητσοτάκη για τη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών»

Ανδρουλάκης για «γαλάζιο» πραξικόπημα στην ΑΔΑΕ: «Θέλουν να συγκαλύψουν τις ευθύνες Μητσοτάκη για τη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών»

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση για τη δημοκρατία και τους θεσμούς» τόνισε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή την αποκάλυψη του documentonews.gr για την πραξικοπηματική μεθόδευση της κυβέρνησης, η οποία αιφνιδιαστικά επιχειρεί να ξηλώσει μέλη της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ μία μέρα πριν η ανεξάρτητη Αρχή επιβάλλει πρόστιμο στην ΕΥΠ λόγω μη συνεργασίας στην έρευνα για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ εισήλθε στην Ολομέλεια προκειμένου να πάρει τον λόγο αποκλειστικά και μόνο για το «γαλάζιο» πραξικόπημα στην ΑΔΑΕ μέσω της αυριανής Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Αρχικά, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε πως προέκυψε «μία ακόμα… σύμπτωση στην υπόθεση των υποκλοπών που ταλανίζει την πατρίδα μας», τονίζοντας ότι την Παρασκευή αναμενόταν η απόφαση της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ για επιβολή προστίμου 100.000 ευρώ στην ΕΥΠ.

«Ενώ, λοιπόν, η συγκεκριμένη συνεδρίαση είναι την Παρασκευή, μαθαίνουμε πριν από λίγο στη Διάσκεψη των Προέδρων ότι έρχεται αιφνιδιαστικά η αντικατάσταση μελών της ΑΔΑΕ» υπογράμμισε και θύμισε περιληπτικά τις λοιπές «συμπτώσεις» που είχαν προηγηθεί, όπως λόγου χάρη την παράλληλα παρακολούθηση από ΕΥΠ – Predator ή τη μη διαβίβαση του φακέλου της παρακολούθησής του στην ανεξάρτητη Αρχή από την ΕΥΠ.

Τούτων δοθέντων, συμπέρανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι «μια επικίνδυνη κυβέρνηση για τη δημοκρατία και τους θεσμούς», συμπληρώνοντας πως οι τελευταίες μεθοδεύσεις αποσκοπούν στο να μην αποκαλυφθούν οι ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του οικογενειακού του περιβάλλοντος για τη «δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών». 

«Είχατε ενημερωθεί»

Τα κάστανα από τη φωτιά κλήθηκε να βγάλει ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, ο οποίος αντέτεινε ότι η θητεία των υπό αντικατάσταση μελών «έχει λήξει», ενώ ισχυρίστηκε πως «είχατε ενημερωθεί από τον πρόεδρο της Βουλής», χαρακτηρίζοντας την αιφνιδιαστική ένταξη του εν λόγω θέματος στην ημερήσια διάταξη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ως «διαδικαστική κατάσταση».

«Να λογοδοτήσετε»

Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε εκ νέου ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος επανέλαβε πως η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τους θεσμούς, ξεκαθαρίζοντας ότι η πλειοψηφία πρέπει να λογοδοτήσει για το επιτελικό παρακράτος.

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Κυβερνητικό πραξικόπημα στην ΑΔΑΕ για να «σώσουν» την ΕΥΠ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter