Βουλή: Με μαθηματικές αλχημείες η ΝΔ προχωρά στο πραξικόπημα κατά της ΑΔΑΕ

Βουλή: Με μαθηματικές αλχημείες η ΝΔ προχωρά στο πραξικόπημα κατά της ΑΔΑΕ

Το Σύνταγμα και την κοινή λογική καταστρατηγεί η πλειοψηφία προκειμένου να φέρει εις πέρας το πραξικόπημα κατά της ΑΔΑΕ, με σκοπό να μην επιβληθεί ποτέ το πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ της ανεξάρτητης Αρχής κατά της ΕΥΠ λόγω άρνησης συνεργασίας στη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών.

Ο πρόεδρος της Βουλής ισχυρίστηκε πως η συνταγματική απαίτηση για πλειοψηφία 3/5 στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αναφορικά με τον διορισμό μελών ανεξάρτητων αρχών, αποτυπώνεται στον αριθμό 16, καθώς στη Διάσκεψη μετέχουν 27 μέλη.

Ωστόσο, με βάση απλές μαθηματικές πράξεις, ο ακριβής αριθμός είναι το 16,2, γεγονός που σημαίνει πως το 16 καταστρατηγεί την πρόβλεψη του Συντάγματος για τη θετική γνώμη των 3/5, αφού ο βολικός -για τον κ. Τασούλα- αριθμός είναι μικρότερος της συνταγματικής επιταγής.

Αυτό επισήμαναν οι Διονύσης Καλαματιανός και Όλγα Γεροαβασίλη από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο κ. Καζαμίας από την Πλεύση Ελευθερίας, τονίζοντας πως οι θετικές ψήφοι πρέπει να είναι 17.

Ως προς το ΚΚΕ, ο Θανάσης Παφίλης δεν πήρε θέση για το επίμαχο ζήτημα, ασκώντας κριτική για την πρόσφατη συνταγματική τροποποίηση, ενώ ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κων. Χήτας, αρκέστηκε σε ένα λογύδριο κατά της πρώην Ολομέλειας του ΕΣΡ, γεγονός που εκλήφθηκε ως πολιτική απολογία για τη σύμφωνη γνώμη του κόμματος, αφού κατά του Κυρ. Βελόπουλου η προηγούμενη διοίκηση της ανεξάρτητης Αρχής είχε επιβάλλει πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ αιτήθηκαν σχετική γνωμοδότηση από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, προτείνοντας την αναβολή της σημερινής διαδικασίας εξαιτίας κινδύνου ακυρότητας της απόφασης της Διάσκεψης.

«Τινάζετε τη συνταγματική λογική στον αέρα» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με τον κ. Τασούλα να απορρίπτει το αίτημα της αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως η συζήτηση είναι «περί όνου σκιάς».

Διαβάστε σχετικά: Βουλή: Οι Σπαρτιάτες συμπράττουν στο «γαλάζιο» πραξικόπημα κατά της ΑΔΑΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter