Βουλή: Οι Σπαρτιάτες συμπράττουν στο «γαλάζιο» πραξικόπημα κατά της ΑΔΑΕ

Βουλή: Οι Σπαρτιάτες συμπράττουν στο «γαλάζιο» πραξικόπημα κατά της ΑΔΑΕ

Στο κυβερνητικό πραξικόπημα κατά της ΑΔΑΕ συμπράττουν οι Σπαρτιάτες, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Documento.

Στις 16:30 είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής προκειμένου να αντικατασταθούν τα μέλη της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ, των οποίων η θητεία έχει λήξει, μόλις μία μέρα πριν η ανεξάρτητη Αρχή επιβάλλει πρόστιμο στην ΕΥΠ ύψους 100.000 ευρώ επειδή δεν συνεργάστηκε για τη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών.

Με δεδομένο ότι στην τελευταία συνταγματική αναθεώρηση ο πήχης για τη συγκρότηση πλειοψηφίας 4/5 έπεσε στα 3/5 σε σχέση με τη λήψη απόφασης από τη Διάσκεψη για τη στελέχωση ανεξάρτητων αρχών, η κυβέρνηση χρειάζεται δύο επιπλέον ψήφους για να «περάσει» τις προτάσεις της.

Η μία, λοιπόν, βρέθηκε. Οι νεοφασίστες των Σπαρτιατών θα αποτελέσουν το χρήσιμο κυβερνητική δεκανίκι και θα υπερψηφίσουν την πρόταση της κυβέρνησης, παριστάνοντας πως δεν υπάρχει ένα κρίσιμο διακύβευμα σε σχέση με το πολύκροτο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ειδικότερα, ρωτήσαμε δύο κοινοβουλευτικά στελέχη του νεοφασιστικού μορφώματος για τη στάση των Σπαρτιατών και εκείνοι απάντησαν πως θα ψηφίσουν υπέρ της αντικατάσταση των μελών της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ.

Μάλιστα, υποστήριξαν πως πιστεύουν τον Μάκη Βορίδη, ο οποίος ισχυρίστηκε στη Βουλή ότι δεν τίθεται θέμα για τις κυρώσεις της ΑΔΑΕ προς την ΕΥΠ.

Άραγε, να έχει κάποια σχέση η στάση του μορφώματος με την εκπεφρασμένη πρόθεση της κυβέρνησης να τους «κόψει» την κρατική επιχορήγηση;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter