Βουλή: Με deal ΝΔ – Ελληνικής Λύσης διορίστηκε το «γαλάζιο» ΕΣΡ

Βουλή: Με deal ΝΔ – Ελληνικής Λύσης διορίστηκε το «γαλάζιο» ΕΣΡ

Σε μία διαδικασία που ευτέλισε τον κοινοβουλευτισμό λόγω της αναντίρρητης πολιτικής συνδιαλλαγής που έλαβε χώρα σε live μετάδοση, η ΝΔ παρέα με το «δεκανίκι» της Ελληνικής Λύσης ψήφισαν υπέρ της νέας σύνθεσης της Ολομέλειας του ΕΣΡ εν μέσω σφοδρών καταγγελιών περί deal.

Η απόδειξη για το πολιτικό αλισβερίσι μεταξύ της πλειοψηφίας και του κόμματος Βελόπουλου ήταν η ομολογία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνου Χήτα. Ο -κατά τ΄ άλλα πολέμιος της κυβέρνησης- κ. Χήτας παραδέχτηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής πως κατά του Κυρ. Βελόπουλου εκρεμμεί πρόστιμο από την απελθούσα διοίκηση του ΕΣΡ ύψους 2 εκατ. ευρώ.

«Το deal το είδαμε, είναι πολλά τα λεφτά» σχολίασε η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Ευγενία Λιακούλη, η οποία άφησε να εννοηθεί πως η Ελληνική Λύση υπερψηφίζει με την προσδοκία να σβηστεί το πρόστιμο στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής απέδειξε ότι δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να καταστρατηγήσει την επιταγή του Συντάγματος για πλειοψηφία 3/5 στη Διάσκεψη αναφορικά με τον διορισμό μελών σε ανεξάρτητες Αρχές, αφού τοποθέτησε τον συσχετισμό των 3/5 επί των 27 μελών της Διάσκεψης στον αριθμό 16, προκαλώντας αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Ειδικότερα, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τόνισαν πως ο σωστός αριθμός είναι 17 διότι το 16 είναι κάτω από τον πήχη του Συντάγματος. Μάλιστα, Διονύσης Καλαματιανός και Όλγα Γεροβασίλη πρότειναν την αναβολή της διαδικασίας προκειμένου να αποφανθεί το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, όμως, ο κ. Τασούλας απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες τα αιτήματα.

Μένει να αποδειχτεί αν οι καταγγελίες περί Ελληνικής Λύσης θα διευρυνθούν και στη συνεδρίαση της Διάσκεψης για το «γαλάζιο» πραξικόπημα κατά της ΑΔΑΕ.

Η νέα «γαλάζια» Ολομέλεια

Όπως δημοσίευσε πρώτο το documentonews.gr, η νέα Ολομέλεια του ΕΣΡ περιλαμβάνει πρόσωπα με… ακομμάτιστο παρελθόν, όπως ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

  • Πρόεδρος η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά τη διακυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη
  • Αντιπρόεδρος ο δημοσιογράφος, Γιάννης Πολίτης

Μέλη διορίστηκαν: 

  • Γιάννης Μιχελάκης, πρώην υπουργός Εσωτερικών και πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. 
  • Ευτύχης Παλλήκαρης, ο οποίος διετέλεσε για σύντομο χρονικό διάστημα πρόεδρος του ΑΠΕ – ΜΠΕ μετά την εκλογική επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Ιούλιο του 2019.
  • Δημήτρης Σταυρόπουλος δημοσιογράφος
  • Σπυρίδων Χρυσοφώτης δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω,
  • Πέτρος Τριανταφυλλίδης αντιπρόεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους,
  • Γιώργος Βλαβιανός δημοσιογράφος

Διαβάστε σχετικά: Βουλή: Με μαθηματικές αλχημείες η ΝΔ προχωρά στο πραξικόπημα κατά της ΑΔΑΕ

Βουλή: Οι Σπαρτιάτες συμπράττουν στο «γαλάζιο» πραξικόπημα κατά της ΑΔΑΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter