«Γαλάζια» πλοκάμια και στις προσφυγικές δομές – Οι σχέσεις των διοικητών με τη ΝΔ

«Γαλάζια» πλοκάμια και στις προσφυγικές δομές – Οι σχέσεις των διοικητών με τη ΝΔ

Το κόμμα των «αρίστων» του Κυριάκου Μητσοτάκη απλώνει όπως φαίνεται τα πλοκάμια του σε κάθε κρατική δομή.

Όπως αποκαλύπεται σήμερα, μετά το μεγάλο φιάσκο των διορισμών κομματικών
στελεχών ως διοικητών νοσοκομείων στις αρχές της διακυβέρνησης
Μητσοτάκη, με κριτήρια κάθε άλλο παρά αξιοκρατικά διορίστηκαν και οι
περισσότεροι διοικητές προσφυγικών δομών. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέραν
του συνεργάτη ακροδεξιού εκδοτικού οίκου και συγγραφέα βιβλίου με τίτλο
«Μιναρέδες: Οι Λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη»
, πολλοί ακόμη από τους
συνολικά 32 νέους διοικητές των προσφυγικών δομών είναι «γαλάζια»
στελέχη, ενώ ελάχιστοι φαίνεται να σχετίζονται με οποιονδήποτε τρόπο με
το μεταναστευτικό ζήτημα. 

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ορίστηκαν διοικητές σε 32 υφιστάμενες δομές προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι θα επιφορτιστούν με την επίδοση συνολικά 40.000 αποφάσεων ασύλου, ενώ θα λαμβάνουν μηνιαίο μισθό 3.000 ευρώ.

Απολύτως ενδεικτικά είναι τα παρακάτω παραδείγματα:

Η δικηγόρος Δήμητρα Παναγιωτάκη, που αναλαμβάνει διοικήτρια της δομής στις Σέρρες, ήταν υποψήφια βουλευτής της ΝΔ το 2009, ενώ παραμένει αντιπρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του κυβερνώντος κόμματος στις Σέρρες.

Στη δομή Γρεβένων αναλαμβάνει διοικητής ο απόστρατος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, Απόστολος Τσένης, ο οποίος κατέχει τη θέση του τομεάρχη της Ν.Ο. Τρικάλων της ΝΔ, ενώ υπήρξε υποψήφιος βουλευτής Γρεβενών στις εθνικές εκλογές του 2012.

Διοικητής στη δομή Πολυκάστρου αναλαμβάνει ο πολιτικός μηχανικός Τραϊανός Τρέγκας που κατάγεται από τη Γουμένισσα Κιλκίς και συμμετέχει στην παράταξη που στηρίζει η ΝΔ στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και στο τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.

Διοικητής στη δομή της Σιντίκης αναλαμβάνει ο Βασίλης Νικηφόρου. Στα 30 του χρόνια, ο κ. Νικηφόρου εμφανίζεται να συμμετείχε σε συγκεντρώσεις κατοίκων που αντιδρούσαν στη δημιουργία δομής για πρόσφυγες στη Ροδόπολη.

Κάθε άλλο παρά άγνωστος είναι ο διοικητής της Δομής Αλεξάνδρειας Κίμων Παράσχου. Βρίσκεται για χρόνια εντός των κύκλων της νεοδημοκρατικής παράταξης στην Ημαθία και στηρίζει με κάθε ευκαιρία το κόμμα του Κ. Μητσοτάκη.

Εξαιτίας της πολύχρονης αυτής στενής του σχέσης με τη γαλάζια παράταξη, το όνομα του Παράσχου ακουγόταν πάρα πολύ την περίοδο των διορισμών νέων διοικητών στα Νοσοκομεία. Προαλειφόταν για θέση του αναπληρωτή διοικητή στο νοσοκομείο της Ημαθίας, υπεύθυνου για τη μονάδα της Νάουσας.

Όπως θυμάστε, είχε προκληθεί τεράστιος σάλος με την υπόθεση των διορισμών, αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ίδιος προσωπικά αντί για την “αριστεία” που ευαγγελιζόταν προ-εκλογών συνέχισε κυνικά την πάγια τακτική της. Να κάνει ρουσφέτια και να χτίζει με το γαλάζιο στρατό της ένα τεράστιο γαλάζιο κράτο.

Οι σχέσεις του Παράσχου με τη ΝΔ εμφανιζόταν να είχαν χαλάσει για μικρό χρονικό διάστημα, το μακρινό 2014, επί κυβέρνησης Σαμαρά. Τουλάχιστον έτσι άφηνε να εννοηθεί μπροστά στις κάμερες τότε, ο Παράσχου όντας πρόεδρος των φαρμακοποιών που εναντιωνόταν κατά του τότε πολυνομοσχεδίου. Διάφορα σχόλια από ντόπιους πολίτες σε blogs τον χαρακτήριζαν τότε ως «ψευτοεπαναστάτη». Σήμερα, ασκεί τη δικηγορία και δεν χάνει συνέδριο της ΝΔ. Άραγε στον τομέα του μεταναστευτικού – προσφυγικού γνωρίζει τίποτα;

Ακόμη ένα γαλάζιο στέλεχος, της «νέας φουρνιάς» που προωθείται σαν.. «πύραυλος» είναι ο Λευτέρης Αβραμόπουλος. Είναι μόλις 32 ετών και διοικητής πλέον στη δομή Βέροιας… Αποτελεί μέλος της ΝΔ από τα… «γεννοφάσκια» του, ενώ σήμερα είναι στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ. Είναι μέλος του Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν και στην 15άδα των εκπροσώπων της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ. Είναι και δημοτικός σύμβουλος στα Μετέωρα. Είναι απορίας άξιο αν μπορεί να διαχειριστεί ό,τι του ανατέθηκε.

Αν και δεν φαίνεται άμεση να υπάρχει άμεση σχέση, η διοικήτρια της δομής Βόλου, Ευαγγελία Γιαλίδη, φαίνεται να είναι αρκετά κοντά με το κόμμα της ΝΔ. Είναι δικηγόρος και κουμπάρα της στο γάμο της ήταν η «γαλάζια» Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη – Χαλαστάρα.

Και ο διοικητής Δράμας, Δημήτρης Τουτούντζογλου είναι «γαλάζιο» παιδί. Είναι ένα από τα άτομα που συγκροτούν το συμβούλιο της ΝΟΔΕ στη Δράμα. Όπως αναφέρει ο τοπικός Τύπος, είχε τοποθετηθεί στο υπουργέιο θεμάτων ΑΜΘ στο συμβούλιο της ΝΟΔΕ. Βέβαια, όπως προκύπτει διαθέτει εμπειρία στον τομέα όντας μέλος της εταιρείας Immigratio Ένωση Νομικών Μεταναστευτικού Δικαίου. Πρόεδρος στην Ένωση είναι ο Γιώργος Τσαούσης, πρώην υποψήφιος βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ που τοποθετήθηκε διοικητής στη δομή Βαγιοχωρίου.

Ο διοικητής στη Δομή Καβάλας, Δημήτρης Ρέμμος διαθέτει άριστες σχέσεις με τη ΝΔ. Μάλιστα, είναι στενός συνεργάτης επί χρόνια του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου ενώ στελεχώνει τη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ από τον τομέα της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.

Ο Νικόλαος Κατανας ανέλαβε διοικητής στη Δομή Κάτω Μηλιάς. Πρόκειται για έναν ακόμη «νεοδημοκράτη». Είναι δημοτικός σύμβουλος στην Κατερίνη. Φαίνεται να διατηρεί στενές σχέσεις με τον νυν βουλευτή της ΝΔ Πιερίας, Κώστα Κουκουδήμο, ο οποίος διετέλεσε και δήμαρχος Κατερίνης.

Απόστρατος αξιωματικός του Στρατού και με συμμετοχή στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, ο κ. Απόστολος Παπαρίσης, αναλαμβάνει τη δομή Κουτσοχέρου. Ό ίδιος υπήρξε υποψήφιος στη Λάρισα με τη ΝΔ το 2015.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter