Γαλάζιο αντάρτικο: «Καταψηφίζω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια», λέει και ο Χαρακόπουλος

Γαλάζιο αντάρτικο: «Καταψηφίζω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια», λέει και ο Χαρακόπουλος

Μεγαλώνει η λίστα με τους διαφωνούντες για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, με αποτέλεσμα να επικρατεί ανησυχία στο Μαξίμου, καθώς τις τελευταίες μέρες ολοένα και περισσότεροι «γαλάζιοι» βουλευτές εξωτερικεύουν την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν.

Συγκεκριμένα, λίγα 24ωρα μετά τις ηχηρές διαφοροποιήσεις των Φωτεινή Αραμπατζή και Γιάννη Οικονόμου, δήλωση ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, έκανε και ο βουλευτής Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος από το περιστύλιο της Βουλής επεσήμανε ότι «καταψηφίζω το νομοσχέδιο».

Δείτε επίσης: «Γαλάζιο» αντάρτικο: «Καταψηφίζω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια», λέει η Αραμπατζή

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη η κ. Αραμπατζή σημείωσε ότι «καταψηφίζω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια καθώς ανοίγει τον δρόμο για την τεκνοθεσία. Είμαι υπέρ της αλλαγής της νομοθεσίας για το σύμφωνο συμβίωσης».

Παράλληλα, το απόγευμα της Τρίτης ο Γιάννης Οικονόμου σε παρουσίαση βιβλίου ανέφερε ότι «δεν μπορεί η κάθε επιθυμία να θεωρείται δικαίωμα. Η μετατροπή κάθε επιθυμίας σε δικαίωμα δεν βοηθά την ενότητα της κοινωνίας. Δεν είναι δυνατόν στο όνομα των ατομικών δικαιωμάτων να απαξιώνεται η πλειοψηφία.
Επίσης, συμπλήρωσε ότι «ο υπερτονισμός της φιλελεύθερης αρχής στρέφει την πλάτη στην παραταξιακή μας βάση. Είναι άνθρωποι που αγαπούν την οικογένεια, σέβονται την παράδοση και τη θρησκεία. Αν τους προδώσουμε. Μπορεί να μας εγκαταλείψουν. Μπορεί να στραφούν σε άλλες αντισυστημικές δυνάμεις».

Δείτε επίσης: Οικονόμου για γάμο ομοφύλων: Θα μας εγκαταλείψει η παραταξιακή μας βάση

Η σκληρή γραμμή της εκκλησίας «πιέζει» τους γαλάζιους βουλευτές

Στη περιφέρεια η πίεση προς τους «γαλάζιους» και όχι μόνο βουλευτές είναι μεγάλη, καθώς επικρατούν μηχανισμοί που στις εκλογές φέρουν ψήφους. Σε αυτό το πλαίσιο πολλοί βουλευτές κάνουν πολιτική τοποθέτηση για το νομοσχέδιο, λαμβάνοντας υπόψη και τη θέση της εκκλησίας.

Μάλιστα, μετά το «όχι» της Ιεράς Συνόδου στον γάμο ομοφύλων, σειρά παίρνει ο διαχωρισμός των παιδιών όσον αφορά τη βάπτιση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν θα βαπτιστούν», ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος κατά τη συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «πρέπει να επιστρέψουμε ξανά στην παράδοση. Αν η βάπτιση γίνεται στη μικρή ηλικία των παιδιών, είναι διότι μέσα στην Εκκλησία είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι το παιδί μεγαλώνει μέσα σε ένα περιβάλλον χριστιανικών αρχών. Επομένως δεν χρειαζόταν κατήχηση, γιατί γινόταν εντός του περιβάλλοντος. Τώρα που αλλάζουν τα πράγματα, δεν είμαστε κατά των παιδιών. Τα παιδιά τα αγαπάμε και νοιαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους».

Υπενθυμίζεται ότι η εκκλησία θα κινηθεί σε τρία επίπεδα για να διαφοροποιηθεί από την ρύθμιση για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Οι τρεις κινήσεις διαφοροποίησης της εκκλησίας

Πρώτον, θα υπάρξει αποστολή επιστολής προς τους βουλευτές του κοινοβουλίου όπου θα παρουσιάζονται με νομικά επιχειρήματα οι θέσεις της Εκκλησίας.
Δεύτερον, θα συγγραφεί κείμενο «προς τον Λαό» που θα αποσταλεί στις Μητροπόλεις και θα γίνει η ανάγνωση στις 4 Φεβρουαρίου. Παράλληλα, θα υπάρξει και διανομή φυλλαδίων.

Τρίτη και με ιδιαίτερη βαρύτητα κίνηση είναι ότι επιτρέπεται σε Μητροπολίτες να αναλάβουν πρωτοβουλίες «ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης» στις επαρχίες τους.

Δείτε επίσης:

 

Οροθετικές γυναίκες: «Χαστούκι» ΑΔΔΑ και στον Άδωνη που υπερασπιζόταν την πολιτική Λοβέρδου (Video)

Κασσελάκης προς ομογενείς: Η ΝΔ αρνείται να σας δώσει το δικαίωμα να είστε υποψήφιοι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter