Γαλλία: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία ο ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ (Video)

Γαλλία: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία ο ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ (Video)

Ο ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ δήλωσε την Τρίτη ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2022, επιβεβαιώνοντας τις πολιτικές του φιλοδοξίες αφού κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα για εβδομάδες με προκλητικά σχόλια για τη μετανάστευση.

Ο Ζεμούρ, ένας πρώην δημοσιογράφος που έχει καταδικαστεί για υποκίνηση μίσους, γίνεται ο κορυφαίος υποψήφιος για να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία της Μαρίν Λεπέν στο χώρο της ακροδεξιάς, για μια θέση στον δεύτερο γύρο εναντίον του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

«Για πολύ καιρό ήμουν ευχαριστημένος με το ρόλο του δημοσιογράφου … αλλά εγώ δεν εμπιστεύονται πλέον ότι ένας πολιτικός θα έχει το θάρρος να σώσει τη χώρα από την τραγική μοίρα που την περιμένει», δήλωσε σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Γι’ αυτό αποφάσισα να είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές».

https://www.youtube.com/watch?v=k8IGBDK1BH8&feature=emb_title

Υπερσκέλιση της Λεπέν

Η επικρίσεις του για το Ισλάμ και τη μετανάστευση τον έχουν κάνει πολωτική φιγούρα, αντλώντας υποστήριξη τόσο από την βάση ψηφοφόρων της Λεπέν όσο και από την κυρίαρχη συντηρητική δεξιά. Μετά από μια ξέφρενη άνοδο στις δημοσκοπήσεις τις τελευταίες εβδομάδες, με αρκετές έρευνες να προβλέπουν ότι θα φτάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών, η δημοτικότητά του έχει υποχωρήσει. Σε αυτό το στάδιο, οι περισσότερες δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι ο Μακρόν και η Λεπέν θα έρθουν αντιμέτωποι στον δεύτερο γύρο τον προσεχή Απρίλιο, τον οποίο ο Μακρόν είναι πιθανό να κερδίσει σε επανάληψη των εκλογών του 2017. Αλλά ο Ζεμούρ προηγείται της Λεπέν τις τελευταίες εβδομάδες, και η κούρσα για τη δεύτερη θέση εξακολουθεί να είναι αμφίρροπη σε ορισμένες έρευνες. Υπάρχει αρκετός χρόνος για να αλλάξει ξανά το αποτέλεσμα μέχρι τον Απρίλιο.

Εκστρατεία με απρόοπτα

Η εκστρατεία του για τις εκλογές, παρά το γεγονός ότι δεν είχε ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του, δεν ήταν δίχως απρόοπτα. Το ένα ήταν το περασμένο σαββατοκύριακο, όταν φωτογραφήθηκε να δείχνει το μεσαίο δάχτυλο σε έναν διαδηλωτή μετά από μια ταραχώδη στάση στη Μασσαλία. Μήνυσε επίσης το γκόσιπ περιοδικό Closer αφού ισχυρίστηκε ότι περίμενε μωρό με την επικεφαλής πολιτικό του βοηθό.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν επίσης ότι έχει σοκάρει ορισμένους ψηφοφόρους με τα προκλητικά σχόλια του: από το ότι δεν πρέπει να δίνονται στα παιδιά ξενόφερτα ονόματα μέχρι ότι η γαλλική κυβέρνηση που συνεργάστηκε με τους Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο προστάτευε τους Εβραίους. Επίσης, τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι έχει χάσει την υποστήριξη ορισμένων υποστηρικτών υψηλού προφίλ.

Δείτε επίσης: Γαλλικές εκλογές: Πιθανή διάσπαση στην ακροδεξιά;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter