Γαλλία: Αντιμέτωπος με τη λαϊκή οργή ο Μακρόν – Πάνω από 200 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα (Videos)

Γαλλία: Αντιμέτωπος με τη λαϊκή οργή ο Μακρόν – Πάνω από 200 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα (Videos)

Δε λέει να κοπάσει η λαϊκή οργή κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν που αυξάνει το όριο συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη. Έτσι, περισσότερες από 200 διαδηλώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στο Παρίσι, αλλά και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας.

Στη Λυών, τα συνδικαλιστικά όργανα τα οποία και απηύθυναν το σχετικό κάλεσμα για τις κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν 55.000 διαδηλωτές, ενώ η πομπή άρχισε να γεμίζει την Place Bellecour, και το τέλος της πορείας μόλις που άφησε το σημείο εκκίνησής της. Ρεκόρ συμμετοχής από την αρχή του κινήματος διαμαρτυρίας κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στη Λυών με την αστυνομία να απαντάει με εκτεταμένη χρήση χημικών. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε Νάντη, Μασσαλία και άλλες πόλεις.

Όπως επισημαίνει ο βρετανικός Guardian oι διαδηλωτές κινητοποιήθηκαν από την εμφάνιση του Μακρόν στην τηλεόραση την Τετάρτη, στην οποία δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες είναι «νόμιμες», αλλά δεν θα οδηγήσουν σε ανατροπή του αμφιλεγόμενου νόμου, ο οποίος όχι μόνο αυξάνει την επίσημη ηλικία συνταξιοδότησης, αλλά απαιτεί από τους εργαζόμενους να συνεισφέρουν στο συνταξιοδοτικό σύστημα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στη Γαλλία έδειξε ότι ηομιλία του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, κατά την οποία υπερασπίστηκε τη μεταρρύθμιση με την οποία παρατείνεται η ηλικία συνταξιοδότησης κατά 2 χρόνια, εξόργισε 7 στους 10 πολίτες.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία ερευνών Elabe για λογαριασμό του γαλλικού καναλιού BMFTV με 1.037 άτομα, οι Γάλλοι δεν βρήκαν πειστικές τις θέσεις του Μακρόν για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, η οποία έγινε δεκτή χωρίς να τεθεί σε ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο παρά τις μαζικές διαμαρτυρίες στη χώρα.

Οι συμμετέχοντες πιστεύουν ότι τα σχόλια του Μακρόν στο πλαίσιο της κρίσης θα προκαλέσουν περισσότερο θυμό στη χώρα παρά ηρεμία.

Ενώ η ομιλία του Μακρόν εξόργισε 7 στους 10 γάλλους, μόνο το 11% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι η ομιλία του γάλλου προέδρου θα μειώσει την ένταση στη χώρα.

Από την άλλη πλευρά, το 65% των γάλλων αξιολόγησαν τον Μακρόν ως «κακό» πρόεδρο και το 69% ως «αλαζόνα» πρόεδρο.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Φουντώνει η λαϊκή οργή για το συνταξιοδοτικό – Νέα απεργία την Πέμπτη

Γαλλία: Επιμένει ο Μακρόν στην εφαρμογή του συνταξιοδοτικού παρά τη λαϊκή οργή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter