Γαλλία – Εκλογές: Συνεργασία των κομμάτων της αριστεράς για να αντιμετωπίσουν την Μαρίν Λεπέν

Γαλλία – Εκλογές: Συνεργασία των κομμάτων της αριστεράς για να αντιμετωπίσουν την Μαρίν Λεπέν

Γαλλικά αντιπολιτευόμενα αριστερά κόμματα υποσχέθηκαν αργά χθες, Δευτέρα, το βράδυ να εργασθούν μαζί και να ορίσουν κοινούς υποψηφίους στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν αργότερα αυτό το μήνα, για να αμφισβητήσουν την κυβέρνηση και την ακροδεξιά κίνηση της Μαρίν Λεπέν.

Οι σοσιαλιστές, οι πράσινοι, οι κομμουνιστές και το ριζοσπαστικό κόμμα Ανυπότακτη Γαλλία σε κοινή δήλωσή τους απευθύνουν έκκληση για μια κοινή πλατφόρμα με στόχο «να παρουσιάσουν μια εναλλακτική επιλογή στον (πρόεδρο) Εμανουέλ Μακρόν και να δώσουν μάχη εναντίον του ρατσιστικού προγράμματος της άκρας δεξιάς».

Τα κόμματα ανακοίνωσαν ότι θα υποστηρίξουν έναν κοινό υποψήφιο σε κάθε εκλογική περιφέρεια από τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας στις 30 Ιουνίου.

Τα κόμματα αυτά είχαν συνεργασθεί στη διάρκεια της προηγούμενης προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές το 2022, πριν μια κούρσα για την ηγεσία και διαφορές πολιτικής -μεταξύ άλλων και για τον πόλεμο στη Γάζα- προκαλέσουν ρωγμές στη συμμαχία τους.

Διαβάστε επίσης: Γαλλία: Προεκλογικός πυρετός με την Λεπέν να πανηγυρίζει λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μετά τις μαζικές απώλειες του κόμματός του στις ευρωεκλογές της Κυριακής, ο Εμμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές και διέλυσε την Εθνοσυνέλευση.

Στην πρώτη δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός φέρεται να συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους, χωρίς ωστόσο να εξασφαλίζει απόλυτη πλειοψηφία.

«Δημοφιλής» η Λεπέν σύμφωνα με δημοσκόπηση του Paris Match

Ο ακροδεξιός “Εθνικός Συναγερμός” της Μαρίν Λεπέν είναι το δημοφιλέστερο κόμμα στη Γαλλία ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που προκήρυξε ο πρόεδρος Μακρόν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της IFOP για λογαριασμό του περιοδικού Paris Match που δημοσιεύτηκε σήμερα, με 36% των ερωτηθέντων να απαντούν ότι ελπίζουν να κερδίσει το κόμμα αυτό.

Ερωτηθέντες ποιό κόμμα θεωρούν πιθανότερο νικητή των εκλογών που θα διεξαχθούν σε δύο γύρους–στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου–60% απάντησαν τον “Εθνικό Συναγερμό”.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Επίσκεψη σε Ισπανία και Ιταλία θα πραγματοποιήσει ο Τούρκος πρόεδρος τις επόμενες μέρες

Ομοβροντία για τα μέτρα πυροπροστασίας – Αντισυνταγματικός και ανεφάρμοστος ο κανονισμός της κυβέρνησης

Δολοφονία 11χρονης: Το χρονικό της φρίκης – Στον εισαγγελέα ο 37χρονος δράστης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter