Γαλλία: Νέο απεργιακό «κύμα» για το συνταξιοδοτικό – Ξανά στους δρόμους οι πολίτες

Γαλλία: Νέο απεργιακό «κύμα» για το συνταξιοδοτικό – Ξανά στους δρόμους οι πολίτες

«Παραλύει» εκ νέου η Γαλλία, καθώς εκατομμύρια πολίτες αναμένεται να ανταποκριθούν στο κάλεσμα συνδικάτων και σωματείων, διαδηλώνοντας κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης Μακρόν, που αυξάνει κατά δύο έτη το όριο ηλικίας, από τα 62 στα 64 έτη.

Διαβάστε σχετικά: Γαλλία: Ο Μακρόν απέναντι στην κοινωνία

Οι δημόσιες συγκοινωνίες, οι δημόσιες υπηρεσίες, τα πανεπιστήμια, τα σχολεία και τα διυλιστήρια βάζουν λουκέτο, με τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις, την ώρα που η γαλλική κυβέρνηση «απαντά» μέσω ισχυρής καταστολής, κατεβάζοντας στους δρόμους 13.000 αστυνομικούς, με τους 5.500 εξ αυτών να χρησιμοποιούνται στις διαδηλώσεις του Παρισιού, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν.

Η γαλλική κυβέρνηση χρησιμοποιεί αφηγήματα περί «ακροαριστερής τρομοκρατίας», καλώντας άπαντες σε «ηρεμία» καθώς η χώρα διάγει περίοδο βίας. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος Μακρόν συνεχίζει να εμφανίζεται ανυποχώρητος όσον αφορά το νομοσχέδιο. Μάλιστα φέρεται να είναι έτοιμος ώστε να συζητήσει μία σειρά εργασιακών θεμάτων, αλλά όχι αυτό των συντάξεων, γεγονός που προκαλεί οργή στα συνδικάτα.

Διαβάστε επίσης: Γαλλία: Μπαράζ κινητοποιήσεων την Τρίτη κόντρα στο συνταξιοδοτικό – Επίθεση Μακρόν στην Αριστερά

Οι συνομιλίες της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων δεν φαίνεται να καταλήγουν σε κάποιο συμπέρασμα και ως εκ τούτου, «κύματα» πολιτών θα κατακλύσουν για ακόμη μία ημέρα τους δρόμους των μεγάλων πόλεων της Γαλλίας, εκφράζοντας την οργή τους κατά της κυβέρνησης Μπόρν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter