Γαλλία: Οριακά καταψηφίστηκε η πρώτη πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

Γαλλία: Οριακά καταψηφίστηκε η πρώτη πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

Καταψήφισε το βράδυ της Δευτέρας η γαλλική Εθνοσυνέλευση την πρώτη από τις δύο προτάσεις μομφής κατά της γαλλικής κυβέρνησης για το σχέδιο μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού της συστήματος, που αυξάνει το όριο συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη.

Ειδικότερα, η πρώτη πρόταση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία της κεντρώας συμμαχίας LIOT και τη στήριξη της «Ανυπότακτης Γαλλίας» του αριστερού Ζαν Λυκ Μελανσόν συγκέντρωσε 278 ψήφους από τις 287 ψήφους που απαιτούνται για την πτώση της κυβέρνησης. Οι βουλευτές αναμένεται τώρα να ψηφίσουν για μια δεύτερη πρόταση μομφής, που κατατέθηκε από την ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν, η οποία ωστόσο δεν έχει καμία πιθανότητα να εγκριθεί.

Υπενθυμίζεται πως η Γερουσία, στην οποία κυριαρχούν οι συντηρητικοί και οι φιλελεύθεροι που υποστηρίζουν το σχέδιο συνταξιοδότησης της κυβέρνησης Μπορν που χαίρει της στήριξης του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ενέκρινε την αμφιλεγόμενη νομοθεσία την περασμένη εβδομάδα.

 

Το Σαββατοκύριακο διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους σε πολλές πόλεις διαμαρτυρόμενοι και η αστυνομία να επιχειρεί να διαλύσει δια της βίας τις συγκεντρώσεις.

Σε πολλές πόλεις όπως η Ναντ, η Χάβρη, η Λυών και το Μπορντώ υπήρξαν παρόμοιες συγκεντρώσεις: αυθόρμητες χωρίς συνδικάτα, θυμίζοντας τα «Κίτρινα Γιλέκα», όπως γράφει η Deutsche Welle.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Στους δρόμους οι πολίτες και για το συνταξιοδοτικό – Δύο προτάσεις μομφής κατά της κυβέρνησης (Photos – Video)

 Γαλλία: Αντιμέτωπη με δύο προτάσεις μομφής η κυβέρνηση για το συνταξιοδοτικό

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter