Γαλλία: Σε έκτακτο συμβούλιο για την ενέργεια θα προεδρεύσει ο Μακρόν

Γαλλία: Σε έκτακτο συμβούλιο για την ενέργεια θα προεδρεύσει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, θα προεδρεύσει την ερχόμενη Παρασκευή σε έκτακτο συμβούλιο Άμυνας, αφιερωμένο αποκλειστικά στο θέμα της ενέργειας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το FranceInfo και επιβεβαιώνει ο τηλεοπτικός σταθμός BFMTV.

Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθεί η προμήθεια φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας. Σημειώνεται ότι από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού, ο Μακρόν έχει προχωρήσει στη σύγκληση αυτών των «Συμβουλίων Άμυνας» με περιορισμένο αριθμό ατόμων, για τη λήψη γρήγορων και άμεσα εκτελέσιμων αποφάσεων: μια τακτική που έχει προκαλέσει την οργή της αντιπολίτευσης, καθώς τη θεωρεί το ως μέσο εκτροπής των πολιτικών και κοινοβουλευτικών συζητήσεων.

https://twitter.com/OsintTv/status/1564314096891199489

Είχε εξάλλου προηγηθεί η προειδοποίηση της πρωθυπουργού της χώρας Ελιζαμπέτ Μπορν, η οποία προειδοποίησεγια τον κίνδυνο να γίνεται παροχή με δελτίο αυτόν τον χειμώνα, ενώ προέτρεψε τους ιδιοκτήτες των εταιρειών να λάβουν μέτρα για τον περιορισμό της κατανάλωσης.

Ειδικότερα, μιλώντας σε ετήσιο συνέδριο που φιλοξενεί η μεγαλύτερη ομοσπονδία εργοδοτών της Γαλλίας, η Medef, η Μπορν δήλωσε πως «τον Σεπτέμβριο, κάθε εταιρεία θα πρέπει να θέσει σε εφαρμογή το δικό της σχέδιο για εξοικονόμηση ενέργειας». Η Μπορν έστειλε το μήνυμα πως «εάν ενεργήσουμε συλλογικά, μπορούμε να ξεπεράσουμε τον κίνδυνο των ελλείψεων». Ωστόσο, «αν ο καθένας από εμάς αποτύχει να κάνει αυτό που του αναλογεί ή αν όλες οι αρνητικές προοπτικές γίνουν πραγματικότητα, θα πρέπει να επιβάλουμε μείωση της κατανάλωσης», προειδοποίησε και κατέληξε επισημαίνοντας: «Αν καταλήξουμε στο δελτίο, οι εταιρείες θα πληγούν πρώτες και δυστυχώς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό».

Πηγή: Reuters, AFP

Διαβάστε επίσης:

Εκτός λειτουργίας σχεδόν οι μισοί πυρηνικοί αντιδραστήρες της Γαλλίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter