Γαλλία: Το Συνταγματικό Συμβούλιο επικύρωσε την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης

Γαλλία: Το Συνταγματικό Συμβούλιο επικύρωσε την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης

Tο Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας επικύρωσε σήμερα τα σχέδια της κυβέρνησης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 έτη από 62 που είναι σήμερα, μετέδωσε το δίκτυο BFM TV.

Πλέον, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος ώστε η μεταρρύθμιση Μακρόν να γίνει νόμος του κράτους, μόλις ο πρόεδρος της Γαλλίας δώσει το κείμενο προς δημοσίευση.  Παράλληλα, οι δικαστές απέρριψαν το αίτημα της Αριστεράς για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, όπως και έξι ρυθμίσεις οικονομικής φύσης οι οποίες κρίθηκαν ως μη σχετιζόμενες με τον αναφερόμενο νόμο.

Η γνωστοποίηση της απόφασης δεν πτοεί τα συνδικάτα και εκατομμύρια πολίτες οι οποίοι έχουν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις προθέσεις της γαλλικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, αναμένονται νέες μαζικές κινητοποιήσεις, ενώ εκφράζονται φόβοι ακόμη και για επεισόδια έξω από το κτίριο του Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο φρουρείται.

Νωρίτερα, το περιβάλλον του Εμανουέλ Μακρόν απηύθηνε νέο κάλεσμα στα συνδικάτα για έναρξη διαλόγου σχετικά με το φλέγον ζήτημα που έχει πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις στη γαλλική κοινωνία.

«Θα είναι απαραίτητα η αρχή ενός κύκλου που ο πρόεδρος και η κυβέρνηση θα συνεχίσουν τις επόμενες εβδομάδες με τους κοινωνικούς εταίρους. Η πόρτα του Ελιζέ θα παραμείνει ανοιχτή, χωρίς προϋποθέσεις, για τον διάλογο αυτό», ανέφερε το περιβάλλον του αρχηγού του γαλλικού κράτους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter