Γαλλικός Τύπος- «Marianne»: Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ικαρία μετατράπηκε σε επικοινωνιακό φιάσκο

Γαλλικός Τύπος- «Marianne»: Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ικαρία μετατράπηκε σε επικοινωνιακό φιάσκο

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέβαλε νέα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία τα οποία και δεν εφάρμοσε ο ίδιος από την επόμενη ημέρα. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο οδηγούν σε σκάνδαλο…», αναφέρει τo εβδομαδιαίο γαλλικό έντυπο και η ιστοσελίδα «Marianne», αφού υπενθυμίζει και το περιστατικό στην Πάρνηθα.

Με τίτλο «Διαμάχη στην Ελλάδα: Ο πρωθυπουργός χωρίς μάσκα σε συνάντηση 30 ατόμων», η γαλλική ιστοσελίδα Marianne αφιερώνει πολλές παραγράφους στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που για πολλοστή φορά παραβιάζει τα μέτρα κατά του κορονοϊού που ο ίδιος θεσμοθετεί και προσπαθεί να πείσει τον κόσμο να τα ακολουθήσει. 

Διαβάστε επίσης: Μετά τον Guardian, Politico, New York Times και Euractiv κριτικάρουν το φαγοπότι Μητσοτάκη στην Ικαρία

Το άρθρο αναφέρεται στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία με στόχο να δείξει ότι ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα μέρη υπάρχει μέριμνα και φροντίδα.

«Όλα φαίνονταν πως πήγαιναν καλά έως τη στιγμή που όλα πήγαν στραβά» σημειώνει, προσθέτοντας πως μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα ο πρωθυπουργός φωτογραφίζεται μαζί με καμιά τριανταριά άτομα στη μπαλκόνι ενός τοπικού βουλευτή που πέραν των άλλων είναι και καρδιολόγος.

Και εκεί το άρθρο απαριθμεί όλα τα περιοριστικά μέτρα που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση αλλά και τους αριθμούς των κρουσμάτων και των νεκρών.

Αναφέρεται στους περιορισμούς μετακίνησης από περιοχή σε περιοχή, από τα τέλη του Νοεμβρίου, στους περιορισμούς εξόδου από το σπίτι παρά μόνον για εργασία, τα βασικά ψώνια, ιατρικές επισκέψεις και αθλητισμό κοντά στην κατοικία κάτω των τριών ατόμων.

Εκεί σημειώνει και την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις έξι το απόγευμα ως απάντηση στην αύξηση των κρουσμάτων. Αναφέρεται και στο πρόστιμο των 300ων ευρώ αλλά και στα 3.000 ευρώ για τους διοργανωτές.

«Σε αυτό το πλαίσιο, οι φωτογραφίες και τα βίντεο που κυκλοφορούν αποκαλύπτουν ότι οι κανόνες που αποφάσισε η κυβέρνηση, οι φραγμοί και οι μάσκες πετάχτηκαν στα σκουπίδια, έκαναν το γύρο του διαδικτύου στην Ελλάδα … και προκάλεσαν την οργή της αντιπολίτευσης. Πρέπει να πούμε ότι το νησί της Ικαρίας ονομάζεται επίσης “το κόκκινο νησί” επειδή ψηφίζει σταθερά υπέρ της ελληνικής αριστεράς, με επικεφαλής το Κομμουνιστικό Κόμμα, για δεκαετίες. Όταν η κυβερνητική αντιπροσωπεία έφυγε από το σπίτι του βουλευτή ακούστηκαν κραυγές διαμαρτυρίας, σφυρίχτρες και ειρωνικά σχόλια.», αναφέρει. 

Προσθέτει πως το συμβάν παίρνει πολιτική χροιά σε εθνικό επίπεδο. Σημειώνει πως αν και οι φίλοι του πρωθυπουργού λένε πως δεν καταγράφεται αλήθεια και πως ο φίλος του καρδιολόγος λέει καταφατικά πως τηρήθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα η Αντιπολίτευση καταγγέλλει μιλώντας για προκλητικές και προσβλητικές εικόνες, καταγγέλλοντας τον πρωθυπουργό για «ανεύθυνη αλαζονεία».

Στο άρθρο αναφέρεται επίσης πως δεν πρόκειται για πρώτη φορά, σημειώνοντας πως στα τέλη του 2020 ο πρωθυπουργός είχε παραβιάσει τα μέτρα πηγαίνοντας να κάνει moto-cross με τη σύζυγό του (Πάρνηθα).

Προσθέτει πως από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργός, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας έχει καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή όπου ερωτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για συμπεριφορά του σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησής του.

Και καταλήγει:

«Η επίσκεψη στα νησιά θα έπρεπε να είναι μια επιτυχία. Εξελίχθηκε σε επικοινωνιακό φιάσκο ή και πολιτική κρίση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter