Μετά τον Guardian, Politico, New York Times και Euractiv κριτικάρουν το φαγοπότι Μητσοτάκη στην Ικαρία

Μετά τον Guardian, Politico, New York Times και Euractiv κριτικάρουν το φαγοπότι Μητσοτάκη στην Ικαρία

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα από μεγάλες ιστοσελίδες του εξωτερικού που σχολιάζουν την νέα προκλητική παραβίαση των μέτρων του lockdown από τον Έλληνα πρωθυπουργό την ώρα που η κυβέρνηση σκληραίνει ολοένα και περισσότερο τα μέτρα κατά την εξάπλωση του ιού.

Μετά το επικριτικό δημοσίευμα της βρετανικής ιστοσελίδας Guardian, το οποίο σχολιάζει μεταξύ άλλων ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με την ολοένα αυξανόμενη οργή του κόσμου καθώς φέρεται να συμμετείχε σε γεύμα με 40 άτομα την ίδια μέρα που η χώρα του ήταν αντιμέτωπη με σκληρά περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή της μετάδοσης του κορονοϊού», σειρά παίρνουν τώρα το Politico και οι New York Times.

Politico:  «Ο έλληνας πρωθυπουργός κατηγορείται για παραβίαση των κανόνων του lockdown – ξανά»

Με τον τίτλο «Ο έλληνας πρωθυπουργός κατηγορείται για παραβίαση των κανόνων του lockdown – ξανά» το Politico δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ στο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ικαρία και τους Φούρνους υπενθυμίζοντας προηγούμενες «εξορμήσεις» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως «βίντεο και φωτογραφίες άρχισαν να κυκλοφορούν το Σαββατοκύριακο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που εμφανίζουν τον Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο νησί της Ικαρίας να παρευρίσκεται σε μια συγκέντρωση με 30-40 άτομα στο μπαλκόνι του σπιτιού ενός τοπικού βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, της Νέας Δημοκρατίας, του Χριστόδουλου Στεφανάδη, ο οποίος είναι επίσης γιατρός».

«Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε τα απομακρυσμένα νησιά της Ικαρίας και των Φούρνων στο ανατολικό Αιγαίο το σαββατοκύριακο για να επιβλέψει την πρόοδο του εμβολιασμού. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, υπουργοί και αξιωματούχοι υγείας ήταν επίσης παρόντες στη συγκέντρωση” συνεχίζει το δημοσίευμα για να προσθέσει ότι όλα αυτά συμβαίνουν “το πρώτο σαββατοκύριακο που ισχύουν σκληροί νέοι περιορισμοί σε πολλά μέρη της χώρας, καθώς και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 μ.μ.».

«Οι Έλληνες βρίσκονται σε lockdown από τον Νοέμβριο και δεν επιτρέπεται να παρευρεθούν σε συγκεντρώσεις ή να μετακινηθούν από τον ένα δήμο στον άλλο για να επισκεφθούν τις οικογένειές τους. Επιτρέπεται μόνο να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να πάνε στη δουλειά, να ψωνίσουν για είδη πρώτης ανάγκης, να επισκεφθούν έναν γιατρό ή να ασκήσουν κοντά στο σπίτι τους και σε ομάδες που δεν υπερβαίνουν τα τρία άτομα. Οι παραβάτες αντιμετωπίζουν πρόστιμα 300 € και οι διοργανωτές μιας συγκέντρωσης 3.000 €.»

New York Times: Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κατηγορείται ότι παραβιάζει τους κανόνες της χώρας ξανά

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι New York Times. Με τίτλο «Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατηγορείται ότι έσπασε ξανά το lockdown» και υπότιτλο « Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συγκέντρωση 30- 40 ατόμων το Σαββατοκύριακο», οι New York Times φιλοξενούν ρεπορτάζ από την Αθήνα και επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, δέχθηκε πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σαββατοκύριακο επειδή προφανώς παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού «της συντηρητικής κυβέρνησής του» υπογραμμίζοντας πως είναι η δεύτερη φορά που κατηγορείται για παραβίαση των μέτρων μέσα σε δύο μήνες.

Οι New York Times αναφέρονται στα πλάνα που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεκάδες αξιωματούχους σε συγκέντρωση στο μπαλκόνι του σπιτΙού βουλευτή της ΝΔ στην Ικαρία.

Στο ρεπορτάζ ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι οι φωτογραφίες προκάλεσαν οργισμένα σχόλια από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την κριτική των αντίπαλων πολιτικών κομμάτων, επειδή τα απαγορευτικά μέτρα περιλαμβάνουν ένα όριο εννέα ατόμων κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων, με πρόστιμα 3.000 ευρώ για τους διοργανωτές και 300 ευρώ για τους συμμετέχοντες. Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι στο μεσημεριανό γεύμα στην Ικαρία συμμετείχαν από 30 έως 40 άτομα.

Οι New York Times σημειώνουν επίσης ότι η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου Σαββατοκύριακου με νέους σκληρούς περιορισμούς σε μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς απαγόρευση κυκλοφορίας από νωρίς το απόγευμα. και νωρίτερη βραδινή απαγόρευση τα σαββατοκύριακα.

Το δημοσίευμα κάνει επίσης αναφορά στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα καθώς και στην δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη.

Euractiv: «Ο Μητσοτάκης συλλαμβάνετα σε γλέντι, ενώ στους Έλληνες πολίτες επιβάλλεται ακόμα πιο σκληρό lockdown»

Άκρως επικριτικό είναι το δημοσίευμα του Euractive για την εξόρμηση του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ικαρία με τίτλο «Ο Μητσοτάκης πιάστηκε σε γλέντι, ενώ στους Έλληνες πολίτες επιβάλλεται ακόμα πιο σκληρό lockdown».

Στο σχετικό δημοσίευμα μεταξύ άλλων αναφέρεται μοιάζει σαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πιστεύει ότι τα μέτρα δεν ισχύουν για τον ίδιο. Βίντεο κατέγραψε στιγμές από την συμμετοχή του σε γεύμα με περίπου 40 άτομα στην Ικαρία, την ίδια ημέρα που η κυβέρνηση είχε επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα.

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει επίσης τις εξορμήσεις του πρωθυπουργού και της συζύγου του στην Πάρνηθα και παραθέτει δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος τόνισε ότι «δε πρόκειται πια για επαναλαμβανόμενη ανεμελιά, αλλά για βαθιά υπεροψία και αλαζονεία».

Αξιοσημείωτη είναι η αναφορά στην απουσία του βίντεο από τις ενημερωτικές εκπομπές των περισσότερων -φιλοκυβερνητικών- καναλιών, αλλά και στον ρόλο των social media στην δημοσιοποίηση του συμβάντος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter