Γάμος ομοφύλων: Αμηχανία Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο με «βέλη» κατά των διαφωνούντων

Γάμος ομοφύλων: Αμηχανία Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο με «βέλη» κατά των διαφωνούντων

Βέλη κατά των διαφωνούντων εκτόξευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την ισότητα στο πολιτικό γάμο (γάμο ομοφύλων).

Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «έχουμε συζητήσει εκτενώς με τους βουλευτές. Επιδιώκεται, πρωτίστως η προστασία των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών, που ήδη υπάρχουν. Η ρύθμιση αυτή ισχύει ήδη σε 36 χώρες και δεν έβλαψε την κοινωνική συνοχή και την αρμονία». Με αυτή την τοποθέτηση ο Μητσοτάκης απαντάει στη δεξιά πτέρυγα της γαλάζιας παράταξης, που δεν θα στηρίξει το νομοσχέδιο, βάζοντας μπροστά το ζήτημα της «κοινωνικής αποσάρθρωσης».

Παράλληλα, ο Μητσοτάκης σημείωσε ότι ακούστηκαν οι απόψεις «της εξέλιξης και της συντήρησης», επισημαίνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να πάνε μαζί αυτές οι δύο έννοιες. Επίσης, τόνισε ότι η ρύθμιση «προσθέτει δικαιώματα σε μερικούς, χωρίς να αφαιρεί δικαιώματα από άλλους», συμπληρώνοντας  ότι «ένα θέμα ισότητας δεν είναι για διχαστικές τοποθετήσεις».

Φόβος για την στάση της εκκλησίας

Σε σχέση με την σκληρή γραμμή της εκκλησίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «σέβομαι τις θέσεις της εκκλησίας. Πρόκειται για μία ρύθμιση της πολιτείας και δεν μπαίνουμε σε θεολογικές τοποθετήσεις». Ταυτόχρονα, υπενθύμισε ότι και στο παρελθόν υπήρχαν διαφωνίες της πολιτείας με την εκκλησία, όπως με το ζήτημα του πολιτικού γάμου και με τις ταυτότητες, όμως δεν «έβλαψαν τη συνεργασία πολιτείας- εκκλησίας».

Αλλαγή ατζέντας η τακτική για το αδιέξοδο

Τέλος, ο Μητσοτάκης έδειξε για άλλη μία φορά ότι η βασική στρατηγική του Μαξίμου για να ξεφύγει από την μεγάλη πολιτική  πίεση, είναι η αλλαγή της ατζέντας. Χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «η ατζέντα δεν είναι μονοθεματική. Σήμερα έχουμε να συζητήσουμε πολλά», αναφερόμενος και στο ζήτημα της επιστολικής ψήφου αλλά και στις αλλαγές που έρχονται με το νομοσχέδιο για την δικαιοσύνη που παρουσιάζει ο κ. Φλωρίδης.

Η στάση Βορίδη- Κεφαλά

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η θέση του Μάκρη Βορίδη, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα στηρίξει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό της αποχής, με σκοπό να μη δημιουργηθούν ευρύτερες ανακατατάξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Μάλιστα, ο Μητσοτάκης είναι σε επικοινωνία με τον Βορίδη για τις επόμενες κινήσεις.

Μία άλλη περίπτωση που οξύνει τις αντιθέσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης είναι αυτή της υφυπουργού Οικογένειας Μαρίας Κεφάλα, η οποία δεν θα στηρίξει το νομοσχέδιο και μάλιστα τις τελευταίες ώρες στα πολιτικά πηγαδάκια συζητιέται πολύ έντονα ακόμη και το ενδεχόμενο της παραίτησής της.

Διαβάστε επίσης:

Tέμπη: Συγκλονίζει η πρόεδρος του συλλόγου οικογενειών θυμάτων στην Εξεταστική – «Ο Καραμανλής δηλώνει με θράσος αθώος – Γνώριζε ο Μητσοτάκης»

Οροθετικές γυναίκες: «Χαστούκι» ΑΔΔΑ και στον Άδωνη που υπερασπιζόταν την πολιτική Λοβέρδου (Video)

Κασσελάκης προς ομογενείς: Η ΝΔ αρνείται να σας δώσει το δικαίωμα να είστε υποψήφιοι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter