Γαβρήλος σε εργαζόμενους στο Φάρμακο: Η κυβέρνηση γυρίζει την πλάτη στις Συλλογικές Συμβάσεις

Γαβρήλος σε εργαζόμενους στο Φάρμακο: Η κυβέρνηση γυρίζει την πλάτη στις Συλλογικές Συμβάσεις
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

«Οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας αποτελούν αγκάθι για τους εργοδότες που θέλουν να πλουτίζουν εις βάρος του εργατικού δυναμικού και μπροστά σε αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια, επιτρέποντας την επέλαση των ατομικών συμβάσεων και την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων», σημείωσε ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Γαβρήλος σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών και Φαρμακοϋπαλλήλων.

Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν τα προβλήματα του κλάδου και ειδικά η μη κάλυψη όλου αυτού του προσωπικού από Συλλογικές Συμβάσεις. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο βουλευτής κατέθεσε Αναφορά προς την υπουργό Εργασίας, ζητώντας την παρέμβασή του υπουργείου για την άμεση αποκατάσταση του εργασιακού πλαισίου του κλάδου.

Ο Γιώργος Γαβρήλος επεσήμανε πως πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την εργασιακή επισφάλεια και το σημερινό χαμηλό επίπεδο ζωής των εργαζομένων, είναι η αύξηση μισθών και η ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Λάμπος Σωκράτης, «την ώρα που οι φαρμακοβιομηχανίες καταγράφουν αυξημένα κέρδη και χαίρουν ιδιαίτερης στήριξης από την Κυβέρνηση, το 70% των ιατρικών επισκεπτών απολύθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης, ενώ τώρα αρνούνται να προχωρήσει η ΣΣΕ που θα δημιουργούσε καλύτερους εργασιακούς και μισθολογικούς όρους για τους εργαζόμενους».

Διαβάστε επίσης:

Μηνυτήρια αναφορά κατά Αυγενάκη από Κόκκαλη και Αυλωνίτη για την υπόθεση ΕΛΓΟ Δήμητρα που αποκάλυψε το Documento: «Είναι επικίνδυνοι»

Προσκλητήριο ΣΥΡΙΖΑ για προοδευτικό μέτωπο – Κεχαγιά: «Μετά τις ευρωεκλογές το κόμμα θα ανοίξει διάπλατα…» (video)

Ο Κυριάκος… «Αντικαπιταλιστής»: «Αγαπητή Ούρσουλα, οι πολυεθνικές ανεβάζουν τις τιμές των προϊόντων»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter