Μηνυτήρια αναφορά κατά Αυγενάκη από Κόκκαλη και Αυλωνίτη για την υπόθεση ΕΛΓΟ Δήμητρα που αποκάλυψε το Documento: «Είναι επικίνδυνοι»

Μηνυτήρια αναφορά κατά Αυγενάκη από Κόκκαλη και Αυλωνίτη για την υπόθεση ΕΛΓΟ Δήμητρα που αποκάλυψε το Documento: «Είναι επικίνδυνοι»

Μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Αρείου Πάγου κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, κατέθεσαν ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Αλέξανδρος Αυλωνίτης, μετά τις καταγγελίες του προέδρου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, όπως αυτές αναφέρονται στην επιστολή παραίτησης του προς τον πρωθυπουργό, την οποία αποκάλυψε το Documento. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Σέρκος Χαρουτουνιάν κατήγγειλε χωρίς περιστροφές τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για αδιαφανείς πρακτικές με σωρεία απευθείας αναθέσεων.

Διαβάστε αναλυτικά: Αποκλειστικό – Επιστολή «βόμβα» σε Μητσοτάκη από πρόεδρο ΕΛΓΟ: «Αδυνατώ να υπογράφω απευθείας αναθέσεις – Στη διάθεσή σας η παραίτησή μου»

«Οι καταγγελίες του πρώην προέδρου του ΈΛΓΟ είναι πολύ σοβαρές» δήλωσε εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο ο Βασίλης Κόκκαλης και πρόσθεσε πως την κυβέρνηση την ενδιαφέρει «να μοιράσει χρήμα σε ημέτερους παρά να πατάξει το φαινόμενο των ελληνοποιήσεων» ή «να βοηθήσει την κοινωνία», περιγράφοντας τη συμπολίτευση ως κοινωνικά επικίνδυνη.

Από την πλευρά του, ο Αλ. Αυλωνίτης θύμισε τη διαπίστωση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί 4,5 δισ. ευρώ απευθείας αναθέσεις την περίοδο 2021 – 2022 «σε ημέτερους», χαρακτηρίζοντας «απολύτως επιβεβλημένη» την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς μετά τις καταγγελίες του Σέρκου Χαρουτουνιάν.

Ο κ. Αυλωνίτης την περασμένη Παρασκευή είχε δηλώσει σχετικά: «Αυτές οι παρεμβάσεις κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων του προέδρου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, από το υπουργείο, δείχνουν την σαθρότητα της κυβέρνησης, που επιζητά να καπηλευθεί το δημόσιο χρήμα, ενώ ταυτόχρονα εκθειάζει δήθεν την ιδιωτική πρωτοβουλία».

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  κατέθεσε την Παρασκευή ο Βασίλης Κόκκαλης, καλώντας τον να ξεκαθαρίσει εάν προτίθεται να προσκομίσει ενώπιον της Βουλής και των εισαγγελικών αρχών το σύνολο των δημοσίων συμβάσεων «προς διαπίστωση ή αντίκρουση των καταγγελλόμενων από τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ».

Δείτε τα βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Ερώτηση Κόκκαλη σε Αυγενάκη για την παραίτηση Χαρουτουνιάν: «Μονόδρομος για τον υπουργό οι εξηγήσεις στη δικαιοσύνη για τις απευθείας αναθέσεις»

ΠΑΣΟΚ για την αποκάλυψη του Documento: Η κυβέρνηση παίζει παιχνίδια εξυπηρέτησης «ημετέρων» σε βάρος του αγροτικού τομέα

Απάντηση Αυγενάκη στην αποκάλυψη Documento: «Ο Χαρουτουνιάν εκφράζει προσωπικές πικρίες» – Κουβέντα για την ουσία των καταγγελιών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter