Γαβρήλος: «Το ΣτΕ ξεμπρόστιασε την κυβέρνηση που ήθελε να εξυπηρετήσει τα δικά της golden boys»

Γαβρήλος: «Το ΣτΕ ξεμπρόστιασε την κυβέρνηση που ήθελε να εξυπηρετήσει τα δικά της golden boys»

Για «ξεμπρόστιασμα» της κυβέρνησης «η οποία προσπάθησε να υπερβεί το Σύνταγμα, ώστε να εξυπηρετήσει τα δικά της golden boys» κάνει λόγο ο βουλευτής Αργολίδας και τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Γαβρήλος.

Αφορμή η απόφαση του ΣΤΕ, η οποία ακυρώνει τις αποφάσεις για την τοποθέτηση τριών Γενικών Διευθυντών, προερχόμενων από τον ιδιωτικό τομέα, στον e- ΕΦΚΑ.

«Η Δικαιοσύνη στη χώρα μας λειτουργεί και προασπίζεται με σθένος το Σύνταγμα και την νομιμότητα. Αυτό που δεν λειτουργεί εξαιτίας της Κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η αξιοκρατία, η διαφάνεια και η προστασία του δημοσίου συμφέροντος» τονίζει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Γαβρήλου:

Ξεμπρόστιασμα των τακτικών της Κυβέρνησης αποτελεί η σημερινή απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, όπου ακυρώνει τις αποφάσεις για την τοποθέτηση τριών Γενικών Διευθυντών, προερχόμενων από τον ιδιωτικό τομέα, στον e- ΕΦΚΑ.

Το σκεπτικό της συγκεκριμένης απόφασης, που προέκυψε μετά από προσφυγή στο Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΣΕ- ΕΦΚΑ, είναι εξόχως αναλυτικό και αναδεικνύει τον τρόπο που η Κυβέρνηση προσπάθησε να υπερβεί το Σύνταγμα, ώστε να εξυπηρετήσει τα δικά της golden boys.

Όπως αναφέρεται, σύμφωνα με το άρθρο 103 του Συντάγματος, η πλήρωση οργανικών θέσεων του προσωπικού δημοσίων υπηρεσιών και ΝΠΔΔ, κατ΄αρχήν, πρέπει να γίνεται από τακτικούς μονίμους υπαλλήλους, ενώ σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να στοιχειοθετείται από την ιδιαιτερότητα, την ειδική αποστολή και τις αρμοδιότητες της θέσης, η επιλογή προσωπικού από τον ιδιωτικό τομέα.

Προκύπτει λοιπόν πως μόνο συνταγματική παρέκκλιση αποτελεί η διαδικασία «διορισμών» των εκλεκτών της ΝΔ Γενικών Διευθυντών στον e- ΕΦΚΑ, αφού δεν μπόρεσαν να υποστηρίξουν τι το «ιδιαίτερο» έχουν αυτές οι θέσεις για τις οποίες δεν ήταν κατάλληλοι οι έμπειροι υπάλληλοι του δημοσίου και έπρεπε να φέρουν ιδιώτες ή προσφάτως «γαλάζιους» αποχωρήσαντες από το δημόσιο, σε νευραλγικά πόστα του Τομέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η Δικαιοσύνη στη χώρα μας λειτουργεί και προασπίζεται με σθένος το Σύνταγμα και την νομιμότητα. Αυτό που δεν λειτουργεί εξαιτίας της Κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η αξιοκρατία, η διαφάνεια και η προστασία του δημοσίου συμφέροντος.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Δημοκρατία: Νέος γραμματέας Αποδήμων ο Φίλιππος Φόρτωμας στη θέση του Θεοδωρόπουλου που απομακρύνθηκε για το «Μισέλ-Gate»

ΣΥΡΙΖΑ: «Ανοίγουν σιγά σιγά τα στόματα και εντός της ΝΔ» για το έγκλημα των Τεμπών (Video)

Φρένο ΣΥΡΙΖΑ στην «πώληση» ελληνικών F-16 στην Ουκρανία – Δηλώσεις Αποστολάκη στο documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter