Φρένο ΣΥΡΙΖΑ στην «πώληση» ελληνικών F-16 στην Ουκρανία – Δηλώσεις Αποστολάκη στο documentonews.gr

Φρένο ΣΥΡΙΖΑ στην «πώληση» ελληνικών F-16 στην Ουκρανία – Δηλώσεις Αποστολάκη στο documentonews.gr

Ξεκάθαρα «όχι» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ στη φημολογούμενη πώληση αεροσκαφών F16 και Mirage στην Τσεχία, αφού υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις και διεθνή δημοσιεύματα πως αυτά στη συνέχεια θα καταλήξουν στην Ουκρανία.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση έχουν δηλώσει πολλάκις και ξεκάθαρα την αντίθεσή τους να δίνει η χώρα μας οπλισμό στην Ουκρανία είτε άμεσα, είτε δια της πλαγίας οδού.

Πριν λίγες ημέρες, ο Νίκος Δένδιας αποκάλυψε την πρόθεση της κυβέρνησης να πουλήσει κάποια αεροσκάφη, με πρόφαση την ομογενοποίηση των μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας. Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα από το εξωτερικό αναφέρουν πως υπάρχει σχέδιο να πουληθούν ελληνικά αεροσκάφη στην Τσεχία και από εκεί να καταλήξουν στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσει άμεσα η κυβέρνηση αν ετοιμάζεται να στείλει F-16 στην Ουκρανία

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης τόνισε στο documentonews.gr πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα διαφωνούσε σε ένα σχέδιο αντικατάστασης αυτών των αεροσκαφών με νέα, όμως τόνισε πως δεν πρέπει επουδενί αυτά να ενταχθούν στον ουκρανικό στρατό.

Μάλιστα, ενδιαφέρον πριν από μερικούς μήνες για τα ελληνικά αεροσκάφη είχε δείξει η Κροατία, όμως το deal δεν προχώρησε. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πουλήσει τα F16 σε όποια χώρα επιθυμεί χωρίς τη συναίνεση των κατασκευαστών Αμερικανών. Το ίδιο ισχύει και για τα Mirage και τους Γάλλους…

Προφανώς όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, όμως επίσημα, από την κυβέρνηση διαψεύδεται -για την ώρα- το σενάριο να δοθούν ελληνικά αεροσκάφη στην Ουκρανία με…μεσάζοντα την Τσεχία. Ο ΣΥΡΙΖΑ κρούει τον κώδωνα και προειδοποιεί τη ΝΔ πως αν μια τέτοια ύποπτη συμφωνία έρθει προς κύρωση στη Βουλή, θα σταθεί απέναντι με όλες του τις δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης:

Στ. Κασσελάκης: Η απόσταση με τη ΝΔ θα κλείσει μέσα στον επόμενο μήνα (Video)





 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter