Γάζα: 30 πρόωρα βρέφη απομακρύνονται από το νοσοκομείο Al Shifa

Γάζα: 30 πρόωρα βρέφη απομακρύνονται από το νοσοκομείο Al Shifa

Συνολικά 30 βρέφη που γεννήθηκαν πρόωρα και χρειάζονται επειγόντως ιατρική υποστήριξη απομακρύνθηκαν από το  νοσοκομείο al-Shifa στη Λωρίδα της Γάζας και θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αιγύπτου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Ο Μεντχάτ Αμπάς, εκπρόσωπος του υπουργείου, είπε ότι τα βρέφη απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο την Κυριακή, όπως αναφέρει το Associated Press.

Διαβάστε επίσης – Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Εσκεμμένη ισραηλινή επίθεση σε αυτοκινητοπομπή με προσωπικό τους

Μια ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που επισκέφθηκε το νοσοκομείο al-Shifa το Σάββατο δήλωσε ότι 32 μωρά ήταν μεταξύ των δεκάδων ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση που είχαν εγκλωβιστεί στο νοσοκομείο, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις επιχειρούν από την περασμένη εβδομάδα.

Συνεχίζεται η αιματοχυσία

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η άνοδος των νεκρών Παλαιστινίων τόσο στη Λωρίδα της Γάζας όσο και στη Δυτική Όχθη καθώς ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπά από αέρα και από έδαφος καταφύγια εκτοπισμένων όπως νοσοκομεία, σχολεία και προσφυγικούς καταυλισμούς.

Συνολικά ο αριθμός των νεκρών από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα έχει ξεπεράσει τους 12.300 ενώ ανάμεσά τους περίπου 5.000 είναι μικρά παιδιά.

Δεκαπέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν νωρίς το πρωί της Κυριακής σε ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο κεντρικό και το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπως μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter