Γάζα: Αγωνία για τους παγιδευμένους ασθενείς σε νοσοκομείο της Χαν Γιουνίς – «Πέντε θάνατοι λόγω έλλειψης οξυγόνου»

Γάζα: Αγωνία για τους παγιδευμένους ασθενείς σε νοσοκομείο της Χαν Γιουνίς – «Πέντε θάνατοι λόγω έλλειψης οξυγόνου»
Φωτογραφία αρχείου / AP Images

Η ανησυχία κορυφώνεται για τους ασθενείς που είναι παγιδευμένοι στο νοσοκομείο Νάσερ της Χαν Γιούνις, στη Λωρίδα της Γάζας, που κατέλαβε εξ εφόδου ο ισραηλινός στρατός.

Την ίδια ώρα η Χαμάς κατήγγειλε ότι πέντε ασθενείς πέθαναν εξαιτίας της διακοπής της ηλεκτροδότησης, που σήμανε πως δεν έφτανε η παροχή οξυγόνου στα δωμάτιά τους, όταν εισέβαλαν ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού.

Πρόσθεσε πως ανησυχεί για την τύχη ακόμη επτά ασθενών —τεσσάρων σε μονάδες εντατικής θεραπείας και τριών στη βρεφονηπιακή πτέρυγα— και καθιστά «υπεύθυνες τις ισραηλινές δυνάμεις» τόσο «για τους θανάτους» όσο και «για την υγεία των ασθενών και του προσωπικού» που παραμένουν εκεί.

Σύμφωνα με τη Χαμάς, πέντε ιατρικές ομάδες που φροντίζουν 120 ασθενείς βρίσκονται ακόμη σε κτίριο του νοσοκομείου χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, τρόφιμα και οξυγόνο, ενώ ο ισραηλινός στρατός εμποδίζει την κατεπείγουσα απομάκρυνση ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση.

Την Παρασκευή, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε μέσω Telegram ότι βρήκε οβίδες ολμοβόλων, χειροβομβίδες και άλλα όπλα της Χαμάς και ότι συνέλαβε «δεκάδες υπόπτους μέσα στο νοσοκομείο».

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Συλλήψεις διαδηλωτών και δημοσιογράφου στις διαδηλώσεις για τη μνήμη του Ναβάλνι (Video)

«Πολικός λύκος»: Αυτή είναι η σκληρή φυλακή που πέθανε ο Ναβάλνι – Ξύλο, βασανιστήρια και κανόνια νερού (Video)

Χαμάς: Οι όμηροι στη Γάζα «αγωνίζονται για την επιβίωσή τους» όπως ο παλαιστινιακός λαός

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter