«Πολικός λύκος»: Αυτή είναι η σκληρή φυλακή που πέθανε ο Ναβάλνι – Ξύλο, βασανιστήρια και κανόνια νερού (Video)

«Πολικός λύκος»: Αυτή είναι η σκληρή φυλακή που πέθανε ο Ναβάλνι – Ξύλο, βασανιστήρια και κανόνια νερού (Video)

Γνωστή ως «Πολικός Λύκος», η φυλακή του Ρωσίας στην οποία έχει σταλεί ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, είναι ένα μέρος όπου το κανόνι νερού αποτελεί όργανο βασανισμού.

Η επιβίωση για τους κρατούμενους μόνο εύκολη δεν είναι σε αυτό το σωφρονιστικό «ίδρυμα της κόλασης» όπως το έχουν αποκαλέσει, με φράχτες ύψους πέντε μέτρων, ατέλειωτα μέτρα συρματοπλέγματος και πύργους όπου φρουροί βλέπουν την κάθε κίνηση κρατουμένου. Τα κελιά στα μπλοκ είναι αρκούντως παγωμένα και φέρεται να λαμβάνουν ελάχιστη θέρμανση σε αυτή την εσχατιά της Ρωσίας που στέλνονται καταδικασμένοι σε ειδεχθή εγκλήματα.

Δείτε επίσης: Αλεξέι Ναβάλνι: «Ήταν ζωντανός, υγιής και χαρούμενος» καταγγέλλει η μητέρα του – Ερωτήματα για τον ξαφνικό θάνατο

«Το χειμώνα, οι κρατούμενοι συγκεντρώνονταν βιαστικά στην αυλή με ελαφριά ρούχα», δήλωσε η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των κρατουμένων Όλγα Ρομάνοβα για αυτή την φυλακή στη ΣΙβηρία. «Κρατούνταν σε σχηματισμό και δεν τους επιτρεπόταν να χειροκροτούν ή να τρίβουν τα χέρια τους μεταξύ τους. Έπρεπε να στέκονται για 30 ή 40 λεπτά χωρίς να κινούνται, όταν είχε μείον 45 βαθμούς Κελσίου ή και περισσότερο κρύο. Αν ένα άτομο κουνιόταν, όλη η ομάδα περιλούζονταν με νερό».

«Την άνοιξη, υπήρξε ένα νέο βασανιστήριο», πρόσθεσε η ίδια. «Τα κουνούπια και οι μύγες που τσιμπάνε. Αν κουνούσες το χέρι σου, ερχόταν το νερό. Απλά έβρεχαν όλη την ομάδα με ένα κανόνι νερού».

Η υποδοχή του κρατούμενου περιλαμβάνει ντους με νερό που πέφτει με πίεση πάνω του, το οποίο όμως ξαφνικά σταματάει να τρέχει και τότε μια ομάδα 15 ατόμων μπαίνει στο ντους. Ακολουθεί ξύλο για μισή ώρα περίπου από την συγκεκριμένη ομάδα που αποτελείται από δεσμοφύλακες και κρατούμενους που απολαμβάνουν κάποια «προνόμια» όπως αυτό! Όταν τελειώσει το καλωσόρισμα, ενημερώνουν τον καινούργιο τρόφιμο ότι θα μπορέσει να δει γιατρό μετά απο 15 ημέρες και ακολούθως τον μεταφέρουν στο κελί του.

 

Ο Ναβάλνι στον «Πολικό Λύκο»

Αφού πέρασε 19 ημέρες σε απομόνωση κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του από μια φυλακή στην περιοχή Βλαντιμίρ, ο Ναβάλνι επιβεβαίωσε την άφιξή του στον «Πολικό Λύκο» στη βόρεια-κεντρική Σιβηρία – στις 26 Δεκεμβρίου, μία ημέρα αφότου ο δικηγόρος του μπόρεσε να τον επισκεφθεί εκεί.

Ο Ναβάλνι εκτίει ποινή φυλάκισης 19 ετών με την κατηγορία του εξτρεμισμού, η οποία, όπως υποστηρίζουν ο ίδιος και οι οπαδοί του, είναι μέρος της εκστρατείας δίωξης που αποσκοπεί στην παρεμπόδιση της πολιτικής του δραστηριότητας. Η Διεθνής Αμνηστία, η παράνομη ρωσική ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Memorial και άλλοι τον έχουν αναγνωρίσει ως πολιτικό κρατούμενο.

Η μακροχρόνια απουσία του Ναβάλνι, αν και αποτελεί συνηθισμένη διαδικασία στη Ρωσία κατά τη διάρκεια των μεταγωγών κρατουμένων, προκάλεσε παγκόσμια ανησυχία, διότι η τελευταία πληροφορία για αυτόν στις 5 Δεκεμβρίου ήταν ότι είχε αρρωστήσει στο κελί του, αφού είχε υποβληθεί σε σκληρές συνθήκες, όπως περιορισμένη τροφή, έλλειψη εξαερισμού και ελάχιστο χρόνο άσκησης. Αρκετές δικαστικές ακροάσεις σχετικά με τις καταγγελίες του Ναβάλνι για τη μεταχείρισή του αναβλήθηκαν έως ότου τα δικαστήρια διαπιστώσουν την τύχη του, δήλωσαν οι δικαστές.

Σε ανάρτησή του στα social media στις 26 Δεκεμβρίου, ο Ναβάλνι έγραψε ότι έφτασε στην Polar Wolf, που φημίζεται ως μία από τις πιο απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες φυλακές της Ρωσίας, το βράδυ της 23ης Δεκεμβρίου.

Μια έκθεση από την ομάδα δικαιωμάτων της Διεθνούς Αμνηστίας κατέγραψε πέρυσι την ιατρική περίθαλψη που η νομική ομάδα του Ναβάλνι έχει παράσχει. Ο Ναβάλνι διαμαρτυρήθηκε για πρώτη φορά για την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του τον Μάρτιο του 2021, αμέσως μετά τη μεταφορά του από ένα κέντρο προφυλάκισης σε σωφρονιστική αποικία. Αντιμετώπιζε εξουθενωτικούς πόνους στην πλάτη και μούδιασμα στα πόδια του. Επιπλέον, είπε ότι υποβαλλόταν σε παρεμβατικούς ωριαίους νυχτερινούς “ελέγχους” που ουσιαστικά του στέρησαν τον αδιάλειπτο ύπνο για αρκετές εβδομάδες.

Τον Δεκέμβριο, ο Ναβάλνι δήλωσε ότι υπέφερε από επιδεινούμενους πόνους στην πλάτη από την προηγούμενη φυλάκισή του, χάρη στους οποίους είπε ότι αποτελούσαν μέρος μιας σκόπιμης στρατηγικής των αρχών για την υπονόμευση της υγείας του.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, κατήγγειλε επίσης ότι του έκαναν ένεση με άγνωστα φάρμακα.

Η φυλακή «Πολικός Λύκος» ,περιβάλλεται από βουνά και τούνδρα, με παγωμένους σκοτεινούς χειμώνες που δίνουν τη θέση τους σε σύντομα, γεμάτα κουνούπια καλοκαίρια.

Ο Ναβάλνι αστειεύτηκε με τις συνθήκες και δήλωσε τον Δεκέμβριο: «Δεν λέω “Χο-χο-χο”, αλλά λέω “Ω-ω-ω” όταν κοιτάζω έξω από το παράθυρο. Εκεί που βλέπω είναι νύχτα, μετά βράδυ, μετά πάλι νύχτα».

Πηγή Independent

Δείτε επίσης:

Αλεξέι Ναβάλνι: Η πορεία και ο αργός θάνατος της Νέμεσης του Πούτιν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter