Αλεξέι Ναβάλνι: «Ήταν ζωντανός, υγιής και χαρούμενος» καταγγέλλει η μητέρα του – Ερωτήματα για τον ξαφνικό θάνατο

Αλεξέι Ναβάλνι: «Ήταν ζωντανός, υγιής και χαρούμενος» καταγγέλλει η μητέρα του – Ερωτήματα για τον ξαφνικό θάνατο

Ερωτηματικά προκαλεί ο αιφνίδιος θάνατος του βασικού επικριτή του Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος πέθανε σε φυλακή στην Σιβηρία χωρίς να δίνονται μέχρι στιγμής οι απαραίτητες εξηγήσεις για το πώς έφυγε από τη ζωή.

Την ίδια στιγμή, ξεσπούν η σύζυγος και η μητέρα του, με την δεύτερη να σημειώνει ότι ήταν «ζωντανός, υγιής και χαρούμενος» όταν τον είδε για τελευταία φορά στις 12 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, η Λιουντμίλα Ναβάλναγια έγραψε στο Facebook: «Δεν θέλω να ακούσω για συλλυπητήρια. Τον είδαμε στη φυλακή στις 12 (Φεβρουαρίου) σε μια συνάντηση. Ήταν ζωντανός, υγιής και χαρούμενος».

Παράλληλα, η σύζυγός του Γιούλια, μιλώντας στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια ανέφερε ότι ο «Βλαντιμίρ Πούτιν είναι προσωπικά υπεύθυνος για όλα τα φρικτά πράγματα που κάνουν στη χώρα μου. Θέλω ο Πούτιν και όλοι γύρω του να γνωρίζουν ότι θα λογοδοτήσουν για όλα όσα έκαναν στη χώρα μας, στην οικογένειά μου. Και αυτή η μέρα θα συμβεί πολύ σύντομα».

Επιπλέον κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ενωθεί και να αγωνιστεί εναντίον «αυτού του φρικτού καθεστώτος» στη Ρωσία.

Αναλυτικά όσα είπε: 

«Σκέφτηκα, να σταθώ εδώ μπροστά σας ή να επιστρέψω στα παιδιά μου;. Και μετά σκέφτηκα, τι θα έκανε ο Αλεξέι στη θέση μου; Και είμαι σίγουρη ότι θα στεκόταν εδώ σε αυτή τη σκηνή.

Δεν ξέρω αν πρέπει να πιστέψω τις τρομερές ειδήσεις που λαμβάνουμε, τις ειδήσεις που λαμβάνουμε μόνο από τα επίσημα μέσα ενημέρωσης, επειδή εδώ και πολλά χρόνια – και τα ξέρετε όλα αυτά – βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση, δεν μπορούμε να πιστέψουμε τον Πούτιν και την κυβέρνησή του, λένε συνεχώς ψέματα.

Θέλω να ξέρουν ότι θα τιμωρηθούν για ό,τι έκαναν με τη χώρα μας, με την οικογένειά μου και με τον σύζυγό μου.

Θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και αυτή η μέρα θα έρθει σύντομα.

Και θα ήθελα να καλέσω όλη τη διεθνή κοινότητα, όλους τους ανθρώπους στον κόσμο, να ενωθούμε και να πολεμήσουμε αυτό το κακό.

Πρέπει να πολεμήσουμε αυτό το φρικτό καθεστώς στη Ρωσία σήμερα. Αυτό το καθεστώς και ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα πρέπει να θεωρηθούν προσωπικά υπεύθυνοι για όλες τις φρικαλεότητες που διέπραξαν στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο.»

Στη συνέχεια, η ίδια χειροκροτήθηκε από το ακροατήριο των ηγετών και των ανώτερων αξιωματούχων.

Δείτε επίσης:

Αλεξέι Ναβάλνι: Η πορεία και ο αργός θάνατος της Νέμεσης του Πούτιν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter