Qatargate: Αναξιόπιστος ο Παντζέρι – Το ιταλικό σκέλος της υπόθεσης μπαίνει στο αρχείο

Qatargate: Αναξιόπιστος ο Παντζέρι – Το ιταλικό σκέλος της υπόθεσης μπαίνει στο αρχείο
Φωτογραφία αρχείου από τις συλλήψεις στην Ιταλία για το Qatargate το 2022 (AP Photo/Luca Bruno)

Κλείνει το ιταλικό σκέλος της έρευνας για το Qatargate, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ευρωπαϊκό Τύπο, οι καταθέσεις του κατηγορούμενου, Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, που όμως έγινε συνεργάτης στην έρευνα και άρχισε να μιλάει, αποδείχθηκαν εντελώς αναξιόπιστα.

Σύμφωνα με την δικαστή του Μιλάνο Άντζελα Μινέρβα που είχε αναλάβει την πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς, για τα άτομα που κατονόμασε ο Παντσέρι, δεν προκύπτουν πράξεις που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και από τις καταθέσεις δεν προέκυψε τίποτα περισσότερο προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα όσα είχαν αναφερθεί.

Στην ουσία η απόφαση της Μινέρβα, ισοδυναμεί με κλείσιμο της έρευνας κατά της πρώην γενικής γραμματέας του CGIL Σουζάνα Καμούσο, που είχε εμπλέξει ο Παντσέρι στην κατάθεση του. Ο Παντσέρι είχε υποστηρίξει ότι η Καμούσο είχε ζητήσει 50.000 ευρώ από τον αξιωματούχο του Κατάρ Αλί μπιν Σαμίχ Αλ Μάρι ως αντάλλαγμα για στήριξη του Κατάρ. Σύμφωνα με τα διάφορα δημοσιεύματα η εξέλιξη αυτή, στην ουσία αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι ο Παντσέρι προσπάθησε να εμπλέξει κι άλλους στην υπόθεση χωρίς αυτό να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Την εξέλιξη αυτή έσπευσε να σχολιάσει στο προφίλ της στο X η Εύα Καϊλή, αφήνοντας να εννοηθεί με τις αναρτήσεις της ότι αναμένει να συμβεί το ίδιο και με την ίδια και τον Φραντζέσκο Τζόρτζι.

Διαβάστε επίσης:

Μπάκιγχαμ: Επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντα ο βασιλιάς Κάρολος

Ισραήλ: Δεν θα σεβαστεί απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, λέει ο Νετανιάχου

Ερντογάν: Κατηγορεί τις ΗΠΑ για φασιστικές πρακτικές στην καταστολή των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter