Μπάκιγχαμ: Επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντα ο βασιλιάς Κάρολος

Μπάκιγχαμ: Επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντα ο βασιλιάς Κάρολος
FILE - Britain's King Charles III waves as he leaves after attending the Easter Matins Service at St. George's Chapel, Windsor Castle, England, March 31, 2024. Buckingham Palace says King Charles III will resume his public duties next week following treatment for cancer. The announcement on Friday April 26, 2024, comes almost three months after Charles took a break from public appearances to focus on his treatment for an undisclosed type of cancer. (Hollie Adams/Pool Photo via AP, File)

Ο βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος Γ’ θα επανέλθει στα δημόσια καθήκοντά του την επόμενη εβδομάδα μετά από «μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης», ανακοίνωσαν την Παρασκευή τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, δύο μήνες μετά την αποκάλυψη ότι υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο.

Ο 75χρονος μονάρχης θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του, τη βασίλισσα Καμίλα, για μια επίσκεψη σε ένα κέντρο θεραπείας του καρκίνου την Τρίτη «όπου θα συναντήσουν ειδικούς ιατρούς και ασθενείς», σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού.

Σημειώνεται ότι το κέντρο που θα επισκεφθεί το βασιλικό ζεύγος, δεν είναι το ίδιο κέντρο θεραπείας που έχει αναλάβει την ιατρική φροντίδα του βασιλιά.

Θα είναι η πρώτη από τις πολλές επίσημες εμφανίσεις που αναμένεται να πραγματοποιήσει ο βασιλιάς τις επόμενες εβδομάδες. Το παλάτι ανακοίνωσε επίσης ότι ο Βρετανός ηγεμόνας θα φιλοξενήσει τον Ιάπωνα αυτοκράτορα Ναρουχίτο και την αυτοκράτειρα Μασάκο για μια κρατική επίσκεψη τον Ιούνιο.

«Καθώς πλησιάζει η πρώτη επέτειος της στέψης, οι Μεγαλειότητές τους παραμένουν βαθιά ευγνώμονες για τις πολλές ευγενικές κινήσεις που έχουν δεχθεί και τις ευχές που έχουν λάβει από όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια των χαρών και των προκλήσεων του περασμένου έτους», κατέληξε η ανακοίνωση του παλατιού.

Σύμφωνα με διαρροές δεν υπάρχουν σχέδια να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας ή το σχέδιο θεραπείας του μονάρχη.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του παλατιού του Μπάκιγχαμ πρόσθεσε ότι «η Αυτού Μεγαλειότητα είναι πολύ ενθαρρυμένη που επανέρχεται σε κάποια δημόσια καθήκοντα και είναι πολύ ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για τη συνεχή φροντίδα της».

Η ανακοίνωση συνοδευόταν από ένα νέο πορτρέτο του βασιλιά και της βασίλισσας που τραβήχτηκε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη στέψη του ζευγαριού στο αβαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο τον περασμένο Μάιο.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από την Millie Pilkington, μία από τις πιο σεβαστές φωτογράφους πορτρέτων του Ηνωμένου Βασιλείου, μέσα στους κήπους των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ στις 10 Απριλίου, το πρωί μετά την 19η επέτειο γάμου του ζευγαριού. Η Καμίλα, 76 ετών, είναι ντυμένη με ένα indigo φόρεμα ημέρας με βελούδινη λεπτομέρεια της μόδιστρου Fiona Clare.

Ο εκπρόσωπος του παλατιού δήλωσε ότι ο βασιλιάς θα συνεχίσει τη θεραπεία, αλλά ότι οι γιατροί ήταν «αρκετά ικανοποιημένοι με την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής» ώστε να τον αφήσουν να συνεχίσει να εκτελεί κάποια καθήκοντα που αφορούν το κοινό.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter