Ερντογάν: Aναπολεί την εποχή που η Ιερουσαλήμ ήταν…οθωμανική – «Σφαγέας» της Γάζας ο Νετανιάχου

Ερντογάν: Aναπολεί την εποχή που η Ιερουσαλήμ ήταν…οθωμανική – «Σφαγέας» της Γάζας ο Νετανιάχου

Νέα επίθεση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Ισραήλ, ο οποίος μιλώντας την Παρασκευή  για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, θυμήθηκε και πάλι την κατάκτηση της Ιερουσαλήμ από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

«Οι πρόγονοί μου υπηρέτησαν την Ιερουσαλήμ για 400 χρόνια. Η κληρονομιά τους δεν μπορεί να διαγραφεί», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ενθυμούμενος το οθωμανικό παρελθόν.

«Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τους αδελφούς μας τη Χαμάς, που υπερασπίζονται την πατρίδα τους ενάντια στους κατακτητές, ως την Εθνική Αντίσταση της Παλαιστίνης», πρόσθεσε, λέγοντας ότι «οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα αντιστέκονται εδώ και 203 ημέρες. Κανείς δεν μπορεί να περιμένει από εμάς να παραμείνουμε σιωπηλοί απέναντι στη γενοκτονία».

«Ο Νετανιάχου, όπως όλοι οι κακοποιοί πριν από αυτόν, έχει χαράξει το όνομά του στην ιστορία με ντροπή ως σφαγέας της Γάζας», τόνισε ο Ερντογάν.

«Όποιος ψάχνει για “μοντέρνους φαραώ” δεν χρειάζεται να κοιτάξει μακριά, απλά να κοιτάξει αυτούς που σκότωσαν ανελέητα 35.000 Παλαιστίνιους τις τελευταίες 203 ημέρες» δήλωσε ο Ερντογάν.

«Το τέμενος Αλ-Άκσα της Ιερουσαλήμ αντιμετωπίζει ολοένα και περισσότερη “παρενόχληση”, με την ταυτότητα της αρχαίας πόλης να διαγράφεται από το Ισραήλ βήμα προς βήμα» σχολίασε.

Ο Τούρκος πρόεδρος ήταν όμως αιχμηρός και κατά των ΗΠΑ, λέγοντας ότι η “άνευ όρων στρατιωτική, διπλωματική υποστήριξη προς το Ισραήλ δεν συμβάλλει στη λύση, αλλά επιδεινώνει το πρόβλημα.

«Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που εφαρμόζει περιορισμούς εξαγωγών στο Ισραήλ σε 54 ομάδες προϊόντων. Η Τουρκία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της βοήθειας προς τη Γάζα, καθώς από τις 7 Οκτωβρίου στείλαμε σχεδόν 50.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω 13 αεροπλάνων και 9 πλοίων», επεσήμανε ο Τούρκος πρόεδρος.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Κατηγορίες απαγγέλθηκαν εναντίον πέντε υπόπτων για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

Καρκίνος: Ξεκίνησαν δοκιμές τρίτης φάσης πρωτοποριακού εμβολίου mRNA για το μελάνωμα

Σι σε Μπλίνκεν: «Η Ουάσιγκτον «να σταματήσει να αντιμετωπίζει την Κίνα ως εχθρό»

Κεραυνοί Σάντερς κατά Νετανιάχου: «Δεν είναι αντισημιτισμός να λες ότι ο εξτρεμιστής έχει σκοτώσει 34.000 Παλαιστίνιους»

Ρώμη: Πρώην υπουργός πήρε άρωμα από το αεροδρόμιο και έφυγε χωρίς να πληρώσει

Παρίσι: Μετά τους Αμερικανούς, σειρά παίρνουν οι Γάλλοι φοιτητές στις διαμαρτυρίες για τη Γάζα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter