Βρετανία: Κατηγορίες απαγγέλθηκαν εναντίον πέντε υπόπτων για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

Βρετανία: Κατηγορίες απαγγέλθηκαν εναντίον πέντε υπόπτων για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος πέντε ανδρών, μεταξύ των οποίων ένας βρετανός πολίτης, σε σχέση με φερόμενη ως εχθρική κρατική δραστηριότητα για να ωφεληθεί η Ρωσία.

Ο Ντίλαν Ερλ, 20 ετών, εμφανίσθηκε ενώπιον δικαστηρίου του Λονδίνου όπου του απαγγέλθηκαν δύο κατηγορίες για «δραστηριότητα που είναι πιθανό να ωφελήσει τη Ρωσία», σύμφωνα με τα πρακτικά του δικαστηρίου.

Ο Ερλ κατηγορείται επίσης για εμπρησμό σε εμπορικό κτίριο του Λονδίνου. Δύο άλλοι άνδρες, ο Πολ Ίνγκλις, 60 ετών, και ο Νιλ Κότζο Μένας, 21 ετών, κατηγορήθηκαν επίσης για εμπρησμό.

Η εισαγγελία ανέφερε σε δήλωσή της πως οι κατηγορίες για εμπρησμό σχετίζονται με «μια εμπρηστική επίθεση σε συνδεόμενη με την Ουκρανία εμπορική ιδιοκτησία το Μάρτιο 2024».

Άλλοι δύο κατηγορούμενοι εμφανίσθηκαν ενώπιον δικαστηρίου του Λονδίνου στο Ουέστμινστερ. Ο Τζέικ Ρίβς, 22 ετών, κατηγορείται ότι αποδέχθηκε υλικό όφελος από ξένη υπηρεσία πληροφοριών, καθώς και για εμπρησμό.

Ο Ντμίτριγιους Παουλάουσκας, 22 ετών κατηγορείται ότι δεν αποκάλυψε στην αστυνομία πληροφορίες για τρομοκρατικές ενέργειες.

Από την εισαγγελία γνωστοποιήθηκε ότι οι κατηγορίες σε βάρος των Ριβς και Παουλάουσκας συνδέονται με την έρευνα σε βάρος των Ερλ, Ίνγκλις και Μένας.

Και οι πέντε πρόκειται να εμφανισθούν στις 10 Μαΐου ενώπιον του κακουργιοδικείου.

Διαβάστε επίσης:

Καρκίνος: Ξεκίνησαν δοκιμές τρίτης φάσης πρωτοποριακού εμβολίου mRNA για το μελάνωμα

Σι σε Μπλίνκεν: «Η Ουάσιγκτον «να σταματήσει να αντιμετωπίζει την Κίνα ως εχθρό»

Κεραυνοί Σάντερς κατά Νετανιάχου: «Δεν είναι αντισημιτισμός να λες ότι ο εξτρεμιστής έχει σκοτώσει 34.000 Παλαιστίνιους»

Ρώμη: Πρώην υπουργός πήρε άρωμα από το αεροδρόμιο και έφυγε χωρίς να πληρώσει

Παρίσι: Μετά τους Αμερικανούς, σειρά παίρνουν οι Γάλλοι φοιτητές στις διαμαρτυρίες για τη Γάζα

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter