Γάζα: Αναφορές ότι σκοτώθηκε ο Μαρουάν Ισά – Νο2 του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς

Γάζα: Αναφορές ότι σκοτώθηκε ο Μαρουάν Ισά – Νο2 του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς

Αναφορές πως το νούμερο 2 του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς, του Μαρουάν Ισά, έπεσε νεκρός από ισραηλινό πλήγμα στην Γάζα, διερευνούν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Ο Ισά, δεν είναι μόνο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς αλλά θεωρείται ως ένα από τα σύμβολα της παλαιστινιακής αντίστασης ενάντια στην κατοχή. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το πλήγμα που εξετάζεται είναι ένας βομβαρδισμός στον καταυλισμό Αλ Νουσεϊράτ, κατά το οποίο συνολικά σκοτώθηκαν έξι άτομα, Ήταν δηλαδή σύμφωνα με την ισραηλινή πλευρά ένα στοχευμένο χτύπημα, έπειτα από σχετικές πληροφορίες που έλαβαν για την παρουσία του Ισά εκεί.

Ο Ισά, θεωρείται από τους ισραηλινούς ως ένας από τους πιο «σκληρούς τρομοκράτες» της Χαμάς. Ο Ισά είναι γενημμένος στον καταυλισμό Αλ Μπουρέιτζ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, που είναι δίπλα στον καταυλισμό Νουσεϊράτ. Μπήκε μικρός στις τάξεις της Χαμάς και έκανε πέντε χρόνια σε ισραηλινή φυλακή καταδικασμένος για τρομοκρατία. Ο Ισά έχει περάσει και από τα κρατητήρια της Παλαιστινιακής Αρχής, όμως αφέθηκε ελεύθερος στην αρχή της Δεύτερης Ιντιφάντα.

Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάληψη της Γάζας το 2007 μετά τις εκλογές του 2006 και είχε ρόλο ενορχηστρωτή στην δολοφονία τριών μελών της Φατάχ. Πριν το 2005 το Ισραήλ θεωρούσε τον Ισά υπεύθυνο για επιθέσεις σε ισραηλινούς εποίκους και θεωρείται και ως ο πρώτος που κατέστρωσε πολύπλοκα σχέδια για επιχειρήσεις εντός ισραηλινού εδάφους με στόχο εποίκους. Ο Ισά είχε επίσης τραυματιστεί το2006 από απόπειρα δολοφονίας εναντίον της ηγεσίας της Χαμάς από το Ισραήλ. Το 2011 είχε λάβει ενεργά μέρος στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του απαχθέντα ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ.

Διαβάστε επίσης: Κοινά πολεμικά γυμνάσια στον Κόλπο του Ομάν από Ρωσία, Ιράν και Κίνα

Ολλανδία: Διαδηλωτές εναντίον του ισραηλινού προέδρου – Του έδειχναν τον δρόμο για τη Χάγη

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter