Γάζα: Στο Ισραήλ οι 24 όμηροι που άφησε η Χαμάς, χοροί από τους συγγενείς – Ελεύθεροι και 39 Παλαιστίνιοι (Videos & Photos)

Γάζα: Στο Ισραήλ οι 24 όμηροι που άφησε η Χαμάς, χοροί από τους συγγενείς – Ελεύθεροι και 39 Παλαιστίνιοι (Videos & Photos)

Βίντεο κάνουν τον γύρο του διαδικτύου με τη στιγμή που οι όμηροι πλησιάζουν στο πέρασμα της Ράφα με οχήματα του Ερυθρού Σταυρού, μετά την απελευθέρωσή τους από τη Χαμάς. Συνολικά 24 όμηροι έχουν απελευθερωθεί, 10 Ταϊλανδοί και 13 Ισραηλινοί και ένα άτομο από τις Φιλιππίνες.

Διαβάστε επίσης: Γάζα: Αυτοί είναι οι 13 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς – Οι πρώτες εικόνες από τη μεταφορά τους (Video)

Στο ακόλουθο βίντεο φαίνεται η Ντανιέλ Αλόνι να βγαίνει από το ασθενοφόρο με την κόρη της, μετά την απελευθέρωσή τους:

Αρχικά, η πρώτη ομάδα που απελευθέρωσε η Χαμάς μπήκε σε αιγυπτιακό έδαφος υπό την επιτήρηση των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας.

 

Οι Ταϊλανδοί όμηροι

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι 12 από τους υπηκόους της που κρατούνταν όμηροι από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας έχουν εισέλθει στο Ισραήλ.

Οι 12 Ταϊλανδοί όμηροι πέρασαν στην Αίγυπτο από τη Γάζα μέσω του αιγυπτιακού ελεγχόμενου συνοριακού περάσματος Ράφα πριν μεταφερθούν στο Ισραήλ, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊλάνδης

Συγγενείς των ομήρων ξέσπασαν σε χορούς και πανηγυρισμούς μόλις άκουσαν τα νέα για την απελευθέρωση των ομήρων:

Αποφυλακίστηκαν 39 Παλαιστίνιοι από ισραηλινές φυλακές, σύμφωνα με το Κατάρ

Τριανταεννέα Παλαιστίνιοι – γυναίκες και παιδιά – αποφυλακίστηκαν από ισραηλινές φυλακές, στο πλαίσιο της συμφωνίας Ισραήλ-Χαμάς μετά από την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ με ανάρτηση στο Χ.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία των δύο πλευρών προβλέπει την απελευθέρωση τουλάχιστον 50 ομήρων με αντάλλαγμα 150 κρατούμενους σε διάστημα 4 ημερών.

Δείτε επίσης: Γάζα – LIVE: Καρέ καρέ η απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων – Βίντεο ντοκουμέντο

Όταν το Ισραήλ απέρριπτε ως… «φανταστικό σενάριο» επικείμενη επίθεση της Χαμάς!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter