Γάζα: Επιδρομή των Ισραηλινών στο νοσοκομείο Αλ Σίφα – «Σε πανικό οι ασθενείς, ακούγονται εκρήξεις»

Γάζα: Επιδρομή των Ισραηλινών στο νοσοκομείο Αλ Σίφα – «Σε πανικό οι ασθενείς, ακούγονται εκρήξεις»

Επιχειρήσεις στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο στη Λωρίδα της Γάζας  διεξάγει από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης ο ισραηλινός στρατός. Το ανακοινωθέν που δημοσιοποιήθηκε στα social media κάνει αναφορά για «στοχευμένη επιχείρηση ακριβείας εναντίον της Χαμάς σε περιοχή του νοσοκομείου».

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας ανέφερε ότι ειδοποιήθηκε από τους ισραηλινούς για τις επικείμενες επιχειρήσεις.

Νωρίτερα τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας ανέφερε πως ειδοποιήθηκε από τον ισραηλινό στρατό για την πρόθεσή του να προχωρήσει σε έφοδο στο νοσοκομείο, που βρέθηκε στο επίκεντρο των εχθροπραξιών με μαχητές της Χαμάς τις τελευταίες ημέρες.

Διαβάστε επίσης: Μέση Ανατολή: Οι καταρρακτώδεις βροχές οδηγούν σε απόγνωση τους εκτοπισμένους στη Γάζα

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, στην επιχείρηση συμπεριλαμβάνονται μέλη «του ιατρικού σώματος» και «αραβόφωνοι» στρατιωτικοί.

Ο ισραηλινός στρατός απαίτησε «όλοι» οι μαχητές του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος οι οποίοι, κατ’ αυτόν, βρίσκονται «μέσα» στο νοσοκομείο να «παραδοθούν».

«Περικυκλωμένο το νοσοκομείο»

Χιλιάδες άνθρωποι, ασθενείς, τραυματίες, μέλη του υγειονομικού στρατού κι εκτοπισμένοι είναι στοιβαγμένοι στο κτιριακό συγκρότημα του νοσοκομείου Σίφα, που είναι περικυκλωμένο «απ’ όλες τις πλευρές» από τον ισραηλινό στρατό, σύμφωνα με τη Χαμάς, που έκανε λόγο για «εντατικά πυρά».

Ο Δρ. Μουνίρ Αμπού αλ Ρις, γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα του Κατάρ ότι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις έκαναν έφοδο στο δυτικό τμήμα του κτιριακού συγκροτήματος του νοσοκομείου.

Διαβάστε σχετικά: Αιματοκύλισμα στη Γάζα: Υπό κατάρρευση τα νοσοκομεία – Οι ζωές 36 νεογνών στο Αλ Σίφα κινδυνεύουν

«Ακούγονται μεγάλες εκρήξεις» στον τομέα όπου βρίσκονται, και «μέσα στο νοσοκομείο», είπε.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Ασράφ αλ Κίντρα δήλωσε στο ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο αργότερα πως «ο στρατός κατοχής βρίσκεται στο υπόγειο, ψάχνει το υπόγειο», προσθέτοντας ότι ισραηλινοί στρατιωτικοί «πυροβολούν και χρησιμοποιούν εκρηκτικά».

Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Ζακούτ, διευθυντή των νοσοκομείων στη Λωρίδα της Γάζας, αρχικά ισραηλινές ειδικές δυνάμεις έκαναν έφοδο στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και στα χειρουργεία.

Ασθενείς καταλήφθηκαν από πανικό, είπε ο Δρ. Αλ Ρις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter