Γάζα: Η Χαμάς δηλώνει έτοιμη για συμφωνία, αν το Ισραήλ σταματήσει τον πόλεμο

Γάζα: Η Χαμάς δηλώνει έτοιμη για συμφωνία, αν το Ισραήλ σταματήσει τον πόλεμο
Γάζα, Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 (AP Photo/Enas Rami)

Η Χαμάς ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπης ότι ενημέρωσε τους μεσολαβητές των ειρηνευτικών συνομιλιών ότι είναι έτοιμη να καταλήξει σε μια «ολοκληρωμένη συμφωνία» που θα περιλαμβάνει και μια συνολική συμφωνία ανταλλαγής των ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους, εφόσον το Ισραήλ «σταματήσει τον πόλεμο και την επιθετικότητά του εναντίον του λαού της Γάζας», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Στη Γάζα τουλάχιστον 36.224 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 81.777 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 53 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και 357 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Φιλοξενία προσφύγων στη Γαλλία

Ο δήμος της Μες, στη βορειοανατολική Γαλλία, δήλωσε σήμερα πρόθυμος «να φιλοξενήσει οικογένειες (προσφύγων) που φεύγουν από τον πόλεμο στη Γάζα», όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Φρανσουά Γκροντιντιέ, που πρόσκειται στους Ρεπουμπλικανούς.

Καθώς ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας «προκαλεί ένα τεράστιο ανθρωπιστικό δράμα και αναγκάζει ανθρώπους να εγκαταλείπουν αυτό το έδαφος που έχει μετατραπεί σε πεδίο της μάχης, χωρίς να έχουν κάποιο καταφύγιο», η πόλη δηλώνει «εθελόντρια» στο υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών, για να υποδεχτεί τις οικογένειες των προσφύγων.

«Η Μες ανέκαθεν συνέβαλε στη φιλοξενία προσφύγων, θυμάτων πολέμου», υπενθύμισε ο δήμαρχος αυτής της πόλης των 120.000 κατοίκων, κάνοντας λόγο για τους «Σύρους και Ουκρανούς πρόσφυγες».

Η προσφορά αυτή είναι μια απάντηση στο αίτημα που είχε υποβάλει το υπουργείο Εξωτερικών, διευκρίνισε ο δήμος.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Η Ρωσία δεν θα προσκληθεί τελικά στην επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία

Σλοβενία: Η κυβέρνηση αναγνώρισε ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος

Η Σουηδία κατηγορεί το Ιράν ότι οργανώνει βίαιες ενέργειες συμμοριών εναντίον ισραηλινών συμφερόντων

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter