Γάζα – Ισραήλ: Τους 31.000 προσεγγίζει ο αριθμός των νεκρών – Μάχες κοντά στη Χαν Γιουνίς

Γάζα – Ισραήλ: Τους 31.000 προσεγγίζει ο αριθμός των νεκρών – Μάχες κοντά στη Χαν Γιουνίς

Τουλάχιστον 30.960 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 72.524 έχουν τραυματιστεί από την 7η Οκτωβρίου, μετά από την εισβολή των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας, όπως ανέφερε σήμερα σε μία ανακοίνωσή του, το τοπικό υπουργείο Υγείας.

Περίπου 82 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 122 τραυματίστηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο, πρόσθεσε το ίδιο υπουργείο.

Διαβάστε επίσης – Γάζα: Πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια αναμένεται να αποπλεύσει από την Κύπρο

Μάχες κοντά στη Χαν Γιουνίς

Η παλαιστινιακή ένοπλη ομάδα Ταξιαρχίες Μουτζαχεντίν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι έχει εμπλακεί σε μάχες με τον ισραηλινό στρατό που προσπαθεί να εισέλθει στην πόλη Χαμάντ, στο νότιο τμήμα της Χαν Γιουνίς, όπως μεταδίδει το Αλ Τζαζίρα.

Είπε ισχυρίστηκε ότι έπληξε στρατιωτικά οχήματα ανατολικά της Τζαμπάλια, στη βόρεια Γάζα, με πυραύλους μικρού βεληνεκούς.

Πλήγματα από Χεζμπολάχ

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι έπληξε μια βάση του ισραηλινού στρατού με πύραυλο «Μπουρκάν» νωρίτερα σήμερα.

Ο ισραηλινός στρατός, ωστόσο, απάντησε ότι το βλήμα «έπεσε σε μια ανοιχτή περιοχή» κοντά στο Yiftach, ένα κιμπούτς στο βόρειο Ισραήλ. Οι ισραηλινές δυνάμεις απάντησαν με  αντίποινα προς τη θέση εκτόξευσης στον Λίβανο, προστίθεται σε ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Οι διασυνοριακές επιθέσεις ακολουθούν τα χτυπήματα της Χεζμπολάχ σε πέντε ισραηλινές θέσεις χθες, συμπεριλαμβανομένου του Kfar Chouba στην ανατολική πλευρά των συνόρων και του Jal al-Alam στη δυτική πλευρά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter