Γάζα: Ισραηλινά τανκς περικυκλώνουν τέσσερα νοσοκομεία, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας

Γάζα: Ισραηλινά τανκς περικυκλώνουν τέσσερα νοσοκομεία, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας στη Γάζα λέει ότι ισραηλινά τανκς έχουν περικυκλώσει τέσσερα νοσοκομεία από όλες τις κατευθύνσεις, δηλαδή το παιδιατρικό νοσοκομείο Αλ Ραντίσι, το νοσοκομείο Αλ Νασρ, το Κρατικό Οφθαλμιατρικό και το νοσοκομείο Ψυχικής Υγείας. Η περιοχή περιλαμβάνει επίσης πολλά σχολεία και κτίρια κατοικιών, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Το υπουργείο επιβεβαίωσε ότι χιλιάδες ασθενείς, ιατρικό προσωπικό και εκτοπισμένοι είναι εγκλωβισμένοι μέσα στα νοσοκομεία χωρίς νερό ή φαγητό.

Τραγικές εκκλήσεις

Άτομα στο νοσοκομείο Αλ Ραντίσι στην πόλη της Γάζας έχουν δημοσιεύσει ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την κατάσταση που αντιμετωπίζουν:
«Είμαστε εγκλωβισμένοι μέσα στο νοσοκομείο Αλ Ραντίσι. Η περιοχή είναι αποκλεισμένη από τα ισραηλινά τανκς, από όλες τις κατευθύνσεις. Μας δόθηκε προειδοποίηση για εκκένωση, αλλά δεν υπάρχουν εκπρόσωποι από τον Ερυθρό Σταυρό ή κάποια οργάνωση που μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων των ασθενών και των πολιτών εδώ. Εκατοντάδες είναι παγιδευμένοι μέσα στο νοσοκομείο», λέει μια γυναίκα.

Ένας άλλος άνδρας προσθέτει: «Για όνομα του Θεού, λάβαμε μια προειδοποίηση ότι πρέπει να εκκενώσουμε το νοσοκομείο. Δεν μπορούμε χωρίς διεθνή προστασία. Τον Ερυθρό Σταυρό, τον ΟΗΕ ή οποιονδήποτε οργανισμό. Λυπηθείτε μας, δώστε ένα χέρι βοήθειας».

Σε άλλο βίντεο, φαίνεται το αποτέλεσμα του βομβαρδισμού στο νοσοκομείο Αλ Ραντίσι.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA δημοσίευσε οπτικοακουστικό υλικό στο οποίο φαίνεται ότι ένα πλήθος Παλαιστινίων που προσπαθεί να φύγει από το νοσοκομείο Αλ Νασρ, με λευκές σημαίες και ψηλά τα χέρια, να δέχεται πυροβολισμούς και να επιστρέφει ξανά στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο

Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αλ Ραντίσι βρίσκεται στη βόρεια Γάζα. Χρηματοδοτείται από το Ταμείο Αρωγής των Παλαιστινίων Παιδιών που εδρεύει στις ΗΠΑ και είναι η μόνη ιατρική μονάδα στη Γάζα που ειδικεύεται στη θεραπεία παιδιών με καρκίνο. Την Πέμπτη, τοπικοί υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το νοσοκομείο σταμάτησε να λειτουργεί λόγω έλλειψης καυσίμων, με αποτέλεσμα 38 παιδιά Παλαιστινίων που πάσχουν από νεφρική ανεπάρκεια να βρίσκονται σε σοβαρό κίνδυνο. Υπολογίζεται ότι 1.000 άνθρωποι βρίσκουν καταφύγιο μέσα στις εγκαταστάσεις εν μέσω των βομβαρδισμών του Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης: Γάζα: Σοκαριστικό βίντεο από τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο Αλ Σίφα (Προσοχή σκληρές εικόνες)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter