Γάζα: Νέα εισβολή των Ισραηλινών στο νοσοκομείο Αλ Σίφα – «Άρματα περικύκλωσαν το σημείο»

Γάζα: Νέα εισβολή των Ισραηλινών στο νοσοκομείο Αλ Σίφα – «Άρματα περικύκλωσαν το σημείο»
Νοσοκομείο Αλ Σίφα / Φωτογραφία αρχείου AP

Εφιάλτης δίχως τέλος στη Γάζα, καθώς ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας ότι διεξάγει επιχείρηση στο νοσοκομείο Αλ Σίφα.  Μονάδες «διεξάγουν στοχευμένη επιχείρηση στη ζώνη του νοσοκομείου Σίφα», η οποία εξαπολύθηκε λόγω «πληροφοριών που υποδεικνύουν τη χρήση του νοσοκομείου από υψηλόβαθμους τρομοκράτες της Χαμάς», ανέφερε ο στρατός του Ισραήλ.

Αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι βρίσκονται σε εξέλιξη βομβαρδισμοί από αέρος και από πυροβόλα στη συνοικία αρ Ρίμαλ, όπου βρίσκεται η δομή υγείας, καθώς και την παρουσία χερσαίων δυνάμεων, «αρμάτων μάχης» που περικυκλώνουν το κτιριακό συγκρότημα.

Κάτοικοι της συνοικίας του κέντρου της πόλης της Γάζας μίλησαν για πάνω από «45 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού» στη Ρίμαλ. Κάποιοι μίλησαν για «μάχες» γύρω από το νοσοκομείο.

Αραβόφωνα μέλη του ισραηλινού στρατού διέταξαν με μεγάφωνα κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους καθώς «drones άνοιξαν πυρ εναντίον ανθρώπων στους δρόμους κοντά στο νοσοκομείο», αφηγήθηκαν αυτόπτες μάρτυρες.

Η υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς κατήγγειλε πως το νοσοκομείο Σίφα «βομβαρδίζεται» και τόνισε πως στο κτιριακό συγκρότημα έχουν καταφύγει «δεκάδες χιλιάδες βίαια εκτοπισμένοι».

Ο ισραηλινός στρατός είχε ήδη εισβάλει στο συγκεκριμένο νοσοκομείο στις 15 Νοεμβρίου, παρά τις έντονες διεθνείς αντιδράσεις. Το Σίφα δεν λειτουργεί πλέον παρά a minima και με μειωμένο προσωπικό.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Ο Μακρόν επιμένει στην αποστολή ευρωπαϊκού στρατού στην Ουκρανία

Ιταλία: Άγνωστοι «χάκαραν» το προφίλ στο Instagram της Τζόρτζια Μελόνι

Ρωσία: Νίκη του Πούτιν με 87% δείχνουν τα Exit Polls – Διεθνείς αντιδράσεις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter