Γάζα: Νέες πληροφορίες για τους γδυμένους αιχμαλώτους του Ισραήλ

Γάζα: Νέες πληροφορίες για τους γδυμένους αιχμαλώτους του Ισραήλ
Φωτογραφία: «X»

Σύμφωνα με μαρτυρίες που καταγράφει το Al Jazeera, αρκετοί από τους ανθρώπους που φαίνονται να είναι υπό κράτηση δεν φοράνε τα ρούχα τους. Τα ισραηλινά Μέσα ανέφεραν την Πέμπτη ότι πρόκειται για μαχητές της Χαμάς. Όμως μεταξύ των αιχμαλώτων αναγνωρίστηκε –μεταξύ άλλων- ένας ντόπιος δημοσιογράφος και ένας καταστηματάρχης που δεν έχει δεσμούς με τη Χαμάς.

Αντιδράσεις από οργανώσεις

Το Ευρωμεσογειακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι οι άνδρες «συνελήφθησαν αυθαίρετα» στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας αφού οι ισραηλινές δυνάμεις περικύκλωσαν δύο καταφύγια στην πόλη Μπεΐτ Λαχίγια για μέρες. Πάρθηκαν αιχμάλωτοι από τα σχολεία Χαλίφα μπιν Ζαγιέντ και Νέο Χαλέπι, τα οποία και τα δύο είναι συνδεδεμένα με την Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), ανέφερε η οργάνωση για τα δικαιώματα σε μια δήλωση.

Ο Αχμέντ Μπεντιέ, πρόεδρος της ομάδας «United Voices for America», χαρακτήρισε τις εικόνες «τρομακτικές». «Αυτός είναι ένας τρόπος ταπείνωσης, αυτός είναι ένας ψυχολογικός πόλεμος, που έχει σχεδιαστεί για να σπάσει τον παλαιστινιακό λαό και να του πει ότι κανένα μέρος δεν είναι ασφαλές, συμπεριλαμβανομένων των καταφυγίων», είπε στο Al Jazeera.

Διαβάστε επίσης: Γάζα: Βίντεο με Παλαιστινίους να παραδίνονται στο δρόμο – Αναφορές για μαχητές της Χαμάς ανάμεσα τους

Καμία σχέση με Χαμάς

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Al-Araby Al-Jadeed, γνωστό και ως The New Arab, ανέφερε ότι ο ανταποκριτής του Ντία αλ Καλούτ ήταν μεταξύ των συλληφθέντων και μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία.

Αυτός, τα αδέρφια του και άλλοι συγγενείς του ήταν μεταξύ των δεκάδων ανδρών που συνελήφθησαν, ανέφερε η The New Arab σε δήλωση στον ιστότοπό της, προσθέτοντας ότι οι συλληφθέντες αναγκάστηκαν να γδυθούν και ερευνήθηκαν πριν μεταφερθούν σε άγνωστο προορισμό.

Το δημοσίευμα κάλεσε «τη διεθνή κοινότητα, τους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων και τα παρατηρητήρια, και τα όργανα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να καταγγείλουν αυτή τη συνεχιζόμενη επίθεση που διαπράχθηκε από τον ισραηλινό στρατό κατοχής εναντίον δημοσιογράφων από τις [7 Οκτωβρίου] και να καταβάλουν προσπάθειες για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωσή τους από την κράτηση και την προστασία τους».

Το Ισραήλ είπε ότι έχει συλλάβει και έχει ανακρίνει εκατοντάδες Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης: 

Μαφία για κλάματα: ΕΔΟΕΑΠ και ΕΚΠΑ «διακινητές μαύρου χρήματος» προς το Documento σύμφωνα με την ΑΑΔΕ (Έγγραφα)

Ο Πορτοσάλτε πανηγυρίζει μετά τον Ερντογάν: «Πίκρα στην Ακροδεξιά, στα πατώματα…»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter