Μαφία για κλάματα: ΕΔΟΕΑΠ και ΕΚΠΑ «διακινητές μαύρου χρήματος» προς το Documento σύμφωνα με την ΑΑΔΕ (Έγγραφα)

Μαφία για κλάματα: ΕΔΟΕΑΠ και ΕΚΠΑ «διακινητές μαύρου χρήματος» προς το Documento σύμφωνα με την ΑΑΔΕ (Έγγραφα)

Συνεπείς στη δέσμευσή μας να αποκαλύψουμε κάθε πτυχή της νέας σκευωρίας που επιχειρείται τις τελευταίες ημέρες σε βάρος του Documento, φέρνουμε στο φως δύο από τα τιμολόγια που ο έλεγχος της ΑΑΔΕ έκρινε ότι υποκρύπτουν… ροή «μαύρου χρήματος» προς το ταμείο της από μεγάλους οργανισμούς.

Με βάση αυτά και πολλά ακόμη αντίστοιχα τιμολόγια, οι φορολογικές αρχές ύστερα από τέσσερα χρόνια συνεχών ελέγχων στα λογιστικά αρχεία του Documento καταλόγισαν τελικά χθες πρόστιμο 435.000 ευρώ.

Το καρτέλ δηλαδή γνωμάτευσε ότι επειδή το Documento δίνει διαφήμιση με μεγάλες εκπτώσεις, αυτό κατά την αυθαίρετη κρίση τους σημαίνει ότι στην πραγματικότητα οι διαφημιζόμενοι πληρώνουν ένα μικρό ποσό γιατί τα άλλα τα δίνουν όπως υπονοούν μαύρα.

Τα τιμολόγια που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το Documento αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Πρόκειται για ένα τιμολόγιο του ΕΔΟΕΑΠ, (ασφαλιστικό ταμείο των δημοσιογράφων) και ένα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δηλαδή, κατά το πόρισμα της «μαφίας της ΑΑΔΕ», ο ΕΔΟΕΑΠ και το ΕΚΠΑ είναι… διακινητές μαύρου χρήματος.

Συγκεκριμένα, στο τιμολόγιο για τη διαφημιστική καταχώρηση του ΕΔΟΕΑΠ στο Documento (που αφορούσε μάλιστα απεργία των δημοσιογράφων), φαίνεται ξεκάθαρα ότι η αρχική τιμή της καταχώρησης ανερχόταν στα 18.000 ευρώ. Στην αρχική αυτή τιμή εφαρμόστηκε έκπτωση 97,22%, δηλαδή 17.500 ευρώ, με αποτέλεσμα το κόστος για τον ΕΔΟΕΑΠ να πέσει στα 500 ευρώ. Μαζί με το ΦΠΑ η τελική τιμή έφτασε τα 620 ευρώ.

Αντίστοιχα, και στην περίπτωση του ΕΚΠΑ, η αρχική τιμή για την καταχώρηση ήταν 25.000 ευρώ, η έκπτωση που δόθηκε στο Πανεπιστήμιο από την εταιρεία ήταν της τάξης  του 92% (23.000 ευρώ) και η τελική τιμή που τελικά πλήρωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών ήταν 2.000 ευρώ. Με τον ΦΠΑ η τιμή έφτασε τα 2.480 ευρώ.

Αντίστοιχα τέτοια τιμολόγια υπάρχουν στο λογιστήριο του Documento για την Τράπεζα της Ελλάδος, την Τράπεζα Πειραιώς, τον ΟΤΕ, το ΕΣΠΑ, τη ΔΕΗ, τη ΔΕΣΦΑ, αρκετά υπουργεία και πολλές πολυεθνικές εταιρείες.

Παραμένει ερώτημα αν μετά το πρόστιμο που επέβαλε στο Documento η ΑΑΔΕ επειδή δήθεν πίσω από αυτά τα τιμολόγια κρύβονται μεγαλύτερα «μαύρα» ποσά προερχόμενα από τους συγκεκριμένους οργανισμούς και εταιρείες, θα πραγματοποιήσει ελέγχους και στα λογιστήρια των οργανισμών αυτών, προκειμένου να εντοπίσει τις πηγές των… «παρανομιών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρακτική των μεγάλων εκπτώσεων αποτελεί πάγια πρακτική όλων των εφημερίδων και περιοδικών στην προσπάθειά τους να γίνουν ανταγωνιστικά στην διεκδίκηση της διαφημιστικής δαπάνης οργανισμών και εταιρειών. Όπως ορθά αναφέρεται σε άρθρο του Documento την Πέμπτη, «πάρτε για παράδειγμα τις αεροπορικές εταιρείες. Το εισιτήριο για έναν προορισμό είναι για παράδειγμα 200 ευρώ. Η εταιρεία επειδή δεν έχει πληρότητα, δίνει τις υπόλοιπες θέσεις για μόλις 30 ευρώ; έχει δικαίωμα; Φυσικά και έχει για λόγους προώθησης ή εξασφάλισης επιπλέον εσόδων για κάτι που ήδη έχει πληρώσει, δηλαδή το ταξίδι του αεροσκάφους. Στην περίπτωση της εφημερίδας το ταξίδι είναι τα έξοδα εκτύπωσης και του χαρτιού.  Μήπως πρέπει να κατηγορήσουμε την Aegean  και την Ολυμπιακή για πιθανή διακίνηση μαύρου χρήματος; Μήπως και αυτόν στην λαϊκή που λίγο πριν κλείσει τον πάγκο ξεπουλά μισοτιμής;»

Υπενυθυμίζεται επίσης ότι τον Δεκέμβριο του 2022, ο τότε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, σε δημόσιες δηλώσεις του πρότεινε τη διενέργεια φορολογικών ελέγχως ως λύση αντιμετώπισης των ενοχλητικών εκδοτών που επέμεναν να διερευνούν την υπόθεση των υποκλοπών, αλλά και την επιχείρηση συγκάλυψης της οποίας είχε ηγηθεί ο ίδιος. Είναι λοιπόν αυτό το εξοντωτικό πρόστιμο μέρος της… καμπάνιας Ντογιάκου; Ή είναι αποτέλεσμα της δράσης του κυκλώματος που δρα εντός των «ρετιρέ» της ΑΑΔΕ και που διερευνούσε το Documento ήδη από τον περασμένο Ιούλιο; Ή μήπως η απάντηση βρίσκεται σε… «όλα τα παραπάνω»;

Διαβάστε επίσης:

Εγκληματική ομάδα στην ΑΑΔΕ, προσπαθεί να εξοντώσει το Documento με εντολή Μαξίμου

Οικονομικοί «δολοφόνοι» στα… ρετιρέ της ΑΑΔΕ: Πώς λειτουργεί το κύκλωμα που αποκάλυψε το Documento

Ο Ντογιάκος είχε προαναγγείλει τη μέθοδο εξόντωσης του Documento (Video)

Εταιρεία «δολοφόνων» με «πιστόλια» κύκλωμα εφοριακών

Εργαζόμενοι στο Documento: Οχι στην καθεστωτική επιχείρηση φίμωσης των Μέσων μας

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ελευθερία του Τύπου καταδικάζει την προσπάθεια φίμωσης του Documento

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τον μαφιόζικο «στραγγαλισμό» του Documento

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter