Μάτι: Αίτηση για έφεση κατέθεσαν οι συγγενείς – «Δεν θα αφήσουμε να περάσει, δεν αποδόθηκε Δικαιοσύνη»

Μάτι: Αίτηση για έφεση κατέθεσαν οι συγγενείς – «Δεν θα αφήσουμε να περάσει, δεν αποδόθηκε Δικαιοσύνη»

Αίτηση για έφεση κατά της απόφασης στην πολύκροτη δίκη για την τραγωδία Μάτι κατέθεσαν ενώπιον της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, δικηγόροι που εκπροσωπούν συγγενείς θυμάτων και τραυματιών, καθώς όπως υποστηρίζουν «δεν αποδόθηκε Δικαιοσύνη». Μία μέρα μετά την προκλητική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, που έχει προκαλέσει οργή, όχι μόνο στους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας αλλά σε όλη την ελληνική κοινωνία, οι δικηγόροι κατέθεσαν αίτηση 82 σελίδων με την οποία ζητούν να ασκηθεί έφεση κατά της δικαστικής απόφασης όπου επισημαίνουν μεταξύ άλλων πως «η επαρκής τιμωρία των ενόχων είναι απαραίτητη για να μη θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς».

Συγκεκριμένα, όπως υπογραμμίζεται στην αίτηση, η απόφαση που εξέδωσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είναι εσφαλμένη, καθώς «η ενοχή των κατηγορουμένων για όλα τα αδικήματα που κατηγορούνται προέκυψε αδιαμφισβήτητα από το αποδεικτικό υλικό» κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Με την αίτηση, η οποία κοινοποιείται ταυτόχρονα και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητείται η «άσκηση έφεσης επί της δικαστικής απόφασης τόσο για την αθωωτική της διάταξη για όλους τους κατηγορούμενους που αθωώθηκαν όσο και κατά τα σκέλη των κατηγοριών που δεν υιοθετήθηκαν».

«Πράξεις και παραλείψεις»

Στην αίτηση γίνεται λόγος για «ανεπαρκή δικανική κρίση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών» και μάλιστα «κατ επιεική χαρακτηρισμό» όπως επισημαίνεται, ενώ σημειώνεται πως «η επαρκής τιμωρία των ενόχων είναι απαραίτητη για να μη θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς». Επίσης στην αίτηση περιγράφονται αναλυτικά για κάθε έναν από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα (αθωωθέντες και καταδικασθέντες) μία σειρά «από πράξεις και παραλείψεις» κατά την άσκηση των καθηκόντων τους που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 102 άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμη 32.

Να σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί παρενέβη η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη η οποία με παραγγελία της προς τη Διευθύνουσα της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, ζήτησε να «να διερευνηθεί η αυτεπάγγελτη άσκηση του ενδίκου μέσου της εφέσεως ως προς τους αθωωθέντες με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, καθώς και ως προς την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων στους καταδικασθέντες με την ίδια ως άνω απόφαση, τις επιμέρους ποινές που επιβλήθηκαν σ’ αυτούς και τον τρόπο έκτισης εν γένει των ποινών».

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αθώωσε 15 από τους συνολικά 21 κατηγορούμενους και καταδίκασε μόλις έξι, εκ των οποίων πέντε ανώτατοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής και ο κάτοικος της περιοχής που φέρεται να έβαλε την πυρκαγιά που οδήγησε στην τραγωδία.

Θ. Σκύφτας: Θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο για να αποδοθεί Δικαιοσύνη

Σε δήλωσή του στο documentonews.gr ο γνωστός δικηγόρος Αθηνών Δημήτρης Σκύφτας ο οποίος εκπροσωπεί νομικά συγγενείς θυμάτων και τραυματιών της τραγωδίας, επισημαίνει ότι θα εξαντλήσουν «κάθε δυνατότητα», καθώς όπως επισημαίνει «δεν αποδόθηκε Δικαιοσύνη από το δικαστήριο».

Δημήτρης Σκύφτας

Αναλυτικά τη δήλωση του κ. Σκύφτα:

«Επειδή δεν αποδόθηκε Δικαιοσύνη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας οι οικογένειες των θυμάτων θα εξαντλήσουν τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος και καταθέτουν αίτηση προς τον Εισαγγελέα Εφετών αν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης που εξεδόθη χθες και βύθισε στη στεναχώρια όλη την ελληνική κοινωνία. Δεν θα αφήσουμε να περάσει αυτό θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα διότι έχουμε την αίσθηση μετά από τόσο αγώνα που έχουμε δώσει πως δεν αποδόθηκε Δικαιοσύνη χθες από το δικαστήριο».

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Μηνυτήρια αναφορά για αλλοίωση στοιχείων – Εξαφάνισαν 11 λεπτά συνομιλιών για να ενοχοποιήσουν τον νεκρό μηχανοδηγό

Σοκ στην αγορά: Λόγω ακρίβειας 9,8% κάτω οι πωλήσεις στο λιανικό εμπόριο τον Φλεβάρη

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter