Εργαζόμενοι στο Documento: Οχι στην καθεστωτική επιχείρηση φίμωσης των Μέσων μας

Εργαζόμενοι στο Documento: Οχι στην καθεστωτική επιχείρηση φίμωσης των Μέσων μας

Σε γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι του Documento, του documentonews.gr και του Κουτιού της Πανδώρας καταγγέλλουν ομόφωνα τη στοχοποίηση του Documento και την καθεστωτική επιχείρηση φίμωσής τους από τον κυβερνητικό μηχανισμό.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Οι εργαζόμενοι του Documento, του documentonews.gr και του Κουτιού της Πανδώρας καταγγέλλουμε απερίφραστα για ακόμη μία φορά τη στοχοποίηση του δημοσιογραφικού μέσου στο οποίο εργαζόμαστε από έναν αυταρχικό κυβερνητικό μηχανισμό που αποστρέφεται τη δημοσιογραφική έρευνα.

Εκκινώντας από ανώνυμες καταγγελίες που αναδίδουν αποφορά παρακράτους και κάνοντας τους οικονομικούς ελέγχους μπαλάκι ανάμεσα σε νεοφυείς υπηρεσίες, την ώρα ακριβώς που δημοσιεύεται η εν εξελίξει αποκαλυπτική έρευνα για κύκλωμα διεφθαρμένων αξιωματούχων της ΑΑΔΕ, επιχειρούν να κλείσουν το Documento μέσω ενός αυθαίρετου και εξοντωτικού φορολογικού προστίμου ύψους 435.000 ευρώ. Αντίστοιχες πρακτικές επιχειρείται να ασκηθούν εις βάρος και άλλων δημοσιογραφικών μέσων που ελέγχουν την εξουσία τιμώντας τον ρόλο του Τύπου.

Γνωρίζουμε ότι η άσκηση ερευνητικής δημοσιογραφίας βρίσκεται υπό δίωξη με πολλούς τρόπους, άμεσους και έμμεσους, και ότι αυτό αποτελεί κοινό γνώρισμα αυταρχικών καθεστώτων παγκοσμίως.

Αυτές οι πιέσεις δεν μας πτοούν, δεν μας φοβίζουν ούτε θα μας αποτρέψουν από το να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ευσυνείδητα, τηρώντας πάντα τη δεοντολογία και υπερασπιζόμενοι τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Καλούμε τις ενώσεις του Τύπου να πάρουν θέση προασπίζοντας την ελευθεροτυπία και καταγγέλλοντας την καθεστωτική επιχείρηση φίμωσης των μη αρεστών δημοσιογραφικών φωνών.

Οι εργαζόμενοι του Documento, του documentonews και του Κουτιού της Πανδώρας»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter